15.000 de lei amendă pentru off-road prin pădurile de pe Muntele Mic

 

Mai mulți pasionați de off-road au fost amendați astăzi de jandarmii montani din cadrul Postului Muntele Mic după o ieșire ilegală cu ATV-urile în fondul forestier din zona montană.

 

În timpul activității de patrulare desfășurată în cursul zilei de astăzi pe traseele montane, jandarmii din cadrul Postului Muntele Mic au surprins cinci persoane în timpul unei „ture”cu ATV-urile prin pădure, fără a avea aprobarea administratorului fondului forestier.

 

„Celor cinci iubitori de off-road care au crezut că pe Muntele Mic te poți plimba cu ATV-ul fără să respecți legile și natura, jandarmii montani le-au prezentat legislația privind folosirea autovehiculelor de teren în arealele naturale, totodată fiindu-le aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandamri Județean Caraș-Severin, Marius Săndulescu.

 

Potrivit normelor legale în vigoare – OUG 57/2007, art. 53, al. 2, lit. m. – accesul neautorizat cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis, iar încălcarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de până 10.000 lei pentru persoane fizice și până la 60.000 lei pentru persoane juridice.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite