2.800 de tablete și camere web pentru elevii din medii defavorizate din Caraș-Severin

1.800 de tablete și 1.000 de camere web vor ajunge, în zilele următoare, la o parte dintre elevii din Caraș-Severin care nu dispun de echipamentele necesare derulării cursurilor online. Dispozitivele au fost achiziționate de Ministerul Educației și de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Aproximativ 12.000 de solicitări pentru acordarea de tablete în vederea derulării cursurilor în sistem online au fost centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin, însă, potrivit conducerii instituției, mai puțin de jumătate dintre acestea au venit din partea unor elevi care provin din medii sociale și familiale defavorizate și care au prioritate la acordarea dispozitivelor gratuite. ISJ Caraș-Severin a solicitat la minister peste 3.900 de tablete pentru școala online, iar un primul transport a ajuns în județ.

„Din totalul de 250.000 de echipamente IT achiziționate sau în curs de achiziționare, astăzi, 29 noiembrie, Ministerul Educației și Cercetării a livrat în județul Caraș-Severin prima tranșă de dispozitive necesare învățării online. Este vorba despre 1.800 de tablete, la care se adaugă 1.000 de camere web care au fost achiziționate de către Inspectoratul Școlar Județean în cadrul proiectului «Educația în siguranță», proiect finanțat în baza Hotărârii de Guvern nr. 756/2020”, transmite purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

Dispozitivele vor fi ridicate de către directorii unităților de învățământ din Caraș-Severin, conform unui grafic transmis de Inspectoratul Școlar Județean, și vor ajunge, în zilele următoare, la elevi proveniți din medii defavorizate.

Sursă foto: ISJ Caraș-Severin

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite