2022, anul juniorilor în disputa cu seniorii șahului din Caraș-Severin? „Se pare că vremea tandemului Bolintiș-Pădurean a cam apus”

 

În a doua decadă a acestei luni s-a dat startul unei noi ediții a celei mai vechi și populare competiții de șah din Caraș-Severin: TOP BLITZ. După primele runde, pe podium se află doi juniori!

 

Dacă prima etapă a TOP BLITZ 2022 a fost câștigată de experimentatul Mihai Bolintiș, urmat Ioan Calomfirescu și Ionuț Drăgilă, în a doua rundă au ieșit la rampă juniorii. Și nu doar pe motiv că Bolintiș a lipsit la startul etape secunde. „Lupta a fost foarte echilibrată, toți dorind să câștige această etapă. La final s-a impus neașteptat, dar total meritat (cu 100% punctaj), reșițeanul Ion-Valentin Văduva, care dovedește de la o zi la alta că progresul său este ferm și continuu. În clasamentul etapei l-au urmat Alexandru David Korcsek, ce și-a revenit după rateul din prima etapă, și Alin Stîngu, la fel de tenace ca anul trecut”, ne-a declarat președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, Mihai Bolintiș.

 

În clasamentul general, pe prima poziție a urcat, în premieră, inginerul Ioan Calomfirescu, urmat la jumătate de punct de juniorii Ion-Valentin Văduva și Alexandru David Korcsek. La mică distanță de aceștia se află Alin Stîngu, Mihai Bolintiș și Ionuț Drăgilă. Extrem de tonic faptul că liderul Calomfirescu este încolțit de trei juniori (Văduva, Korcsek și Stîngu), de la care avem mari așteptări în 2022! Se pare că vremea mea – spune Mihai Bolintiș (foto, în stânga) – sau a tandemului meu cu Pădurean a cam apus, în lupta pentru primul loc înscriindu-se cu justificate pretenții tot mai mulți jucători, majoritatea juniori. TOP BLITZ redevine rampa de lansare a tinerelor speranțe șahiste din Caraș-Severin”.

 

Înaintea competiției desfășurate în Banatul Montan, juniorul Alexandru David Korcsek a participat la o competiție de șah clasic ce a avut loc în capitală, în perioada 7-9 ianaurie. Grație celor 111 puncte în ierarhia ELO acumulate acolo, tânărul șahist reșițean a depășit pragul de 1700 de puncte.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite