3 sfaturi pentru cumpărăturile de încălțăminte pentru copii

În calitate de părinți, ne gândim foarte mult la dezvoltarea cognitivă (sau a abilităților de gândire) a copiilor noștri, la sănătatea și nutriția lor, la inteligența socială și emoțională și la diverse alte abilități, hobby-uri și fitness. Cu toate acestea, ajungem mai rar la discuții în jurul picioarelor copiilor noștri și a dezvoltării sănătoase a picioarelor lor, chiar dacă mulți dintre noi ne-am confruntat cu provocări legate de picioare și încălțăminte de copii de-a lungul copilăriei noastre și, eventual, trăim cu urmările acestora ca adulți.

Ei bine, cumpărarea pantofilor pentru copii este o decizie dificilă. Există întotdeauna atât de mulți factori de luat în considerare și ne bazăm decizia pe lucruri precum forma pantofului, designul, textura, materialul, senzația sau dacă ar trebui să fie cu șireturi sau fără, alături de a ține cont de confort și potrivire, rezistență și costuri. Este, de asemenea, o decizie dificilă, deoarece alegerile disponibile nu sunt cele mai bune și ceea ce ne dorim sunt cei mai buni pantofi pentru copii. obiectivul este să cumpărăm cei mai buni pantofi pentru copii, care sunt confortabili și suficient de flexibili pentru a-i permite copilului să exploreze lumea în mod liber, fără nicio piedică din partea pantofilor.

Cumpărarea celor mai bune perechi de încălțăminte de copii este esențială pentru creșterea și confortul lor. Cu tipul potrivit de încălțăminte, copilul dumneavoastră ar putea învăța mai repede echilibrul și mișcările îndemânatice, fără riscul unor probleme care apar frecvent, cum ar fi deformările degetelor, durerile de gleznă și genunchi, sau monturile și bătăturile.

 

Iată câteva lucruri cruciale de care trebuie să țineți cont atunci când încercați să cumpărați cei mai buni pantofi pentru copii:

1. Măsurătorile corecte

Baza însăși pentru a găsi cea mai bună pereche de încălțăminte de copii este de a obține măsurile corecte. Cu cât un copil este mai mic, cu atât picioarele lor cresc mai repede. Mărimea piciorului unui copil preșcolar de 3-5 ani se schimbă la fiecare 6-8 luni. De la vârsta de 6 ani și până la jumătatea adolescenței, picioarele copiilor continuă să crească și devin mai puternice, mai late și mai lungi. Prin urmare, este important să măsurați picioarele copilului dumneavoastră de fiecare dată când mergeți la cumpărături de încălțăminte de copii, fie online sau offline.

Pantofii care se potrivesc prea fix sau pantofii care îi rod la purtare sau care alunecă ușor de la început sunt un mare NU. Un pantof de mărime mai mică ar răni degetele de la picioare și unghiile de la picioare, putând provoca chiar deformări osoase cronice. Un pantof prea larg nu ar avea un suport adecvat pentru călcâi și ar forța glezna și genunchiul, provocând durere. Așadar, primul pas în găsirea celor mai buni pantofi pentru copii este să luați măsurile corecte.

2. Scopul pantofilor

Al doilea pas în căutarea celor mai buni pantofi pentru copii este înțelegerea scopului pentru care vor fi folosiți și a grupei de vârstă din care face parte copilul.

Copiilor le place să se joace și să exploreze. Ei au un mod de a învăța foarte repede. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani încep să alerge și să sară cu ușurință, urcă scările cu încredere, țopăie și merg cu spatele. De aceea, au nevoie de pantofi care să le permită să facă toate aceste activități distractive în mod confortabil, 24 de ore din 24.

Pe măsură ce copiii cresc, devin mai buni la toate tipurile de mișcare fizică. Un copil care merge la școală se implică în mult mai multe jocuri și sporturi. Aceștia au nevoie de pantofi sport care să ajute oasele și mușchii picioarelor lor să se întărească, iar mișcările lor să devină mai precise și mai echilibrate. Așadar, fie că este vorba de pantofi sport pentru fete și băieți sau de încălțăminte de copii de relaxare, este bine să știți că picioarele copiilor suportă de trei ori mai mult stres decât un picior mediu de adult. Prin urmare, pantofii lor trebuie să fie, de asemenea, capabili să facă față acestei cantități de uzură.

3. Confort

Acum, pentru a înțelege mai bine caracteristicile pe care trebuie să le căutați la pantofii pentru fete și băieți, să definim mai întâi confortul – Pantofi care au un echilibru între flexibilitate, potrivire și senzație și care nu stau niciodată în calea libertății lor de a se mișca.

Flexibilitate nerestricționată și aderență solidă. Pantofii cu talpă flexibilă se adaptează bine la mișcările naturale ale piciorului și ajută la prevenirea abaterilor de la mersul și postura corectă.

Potrivirea perfectă înseamnă că pantofii nu sunt nici prea strâmți și nici prea largi. Cutia largă pentru degetele de la picioare oferă suficient spațiu pentru ca degetele să se extindă în timpul jocului, dar se potrivește perfect.

Găsiți pantofi care se simt confortabil de la început. Verificați dacă talpa oferă o amortizare corectă, suficientă senzație de sol pentru a le permite nervilor de la baza picioarelor în creștere să simtă solul și să trimită semnalele corecte către creier, pentru o mai bună formare a mușchilor și a arcadei.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite