35 de infracțiuni în Caraș-Severin, în minivacanța de Ziua Națională

 

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României, poliţiştii cărășeni au desfășurat 71 de acțiuni și controale pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

 

În cadrul acțiunilor polițienești organizate în Caraș-Severin în a doua parte a săptămânii trecute, au fost aplicate 940 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 275.000 de lei. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), în urma abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 36 de permise de conducere și au fost retrase 42 de certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au intervenit la 140 de sesizări, dintre care 107 primite prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.

 

„Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut infracționalitatea sesizată a scăzut în Caraș-Severin, cu peste 28%, fiind înregistrate 35 de infracțiuni, dintre acestea 14 infracțiuni contra persoanei, cu 12,5% mai puține, și 7 infracțiuni contra patrimoniului, cu 50% mai puține. La regimul circulației rutiere au fost constatate 11 infracțiuni, cu 37,5% mai multe față de aceeași perioadă din 2022.”, informează purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Boeru.

 

Polițiștii cărășeni oferă și trei exemple de infracțiuni constatate, două în Reșița și una în Anina.

 

Astfel, în data de 2 decembrie, în jurul orei 23.20, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au surprins în flagrant delict, în interiorul unui autoturism parcat pe strada Făgărașului, o persoană care ar fi spart geamul mașinii, pătrunzând în interior cu scopul de a sustrage bunuri. Cercetările sunt continuate în acest caz pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

 

Celelalte două cazuri țin de nerespectarea legislației privind regimul rutier. În noaptea de 29 spre 30 noiembrie, la ora 22.10, polițiști de la Poliția Orașului Anina au depistat un bărbat de 36 de ani, din Anina, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului în cauză i-a fost întocmit dosar penal și i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În aceeași noapte, la ora 01.00, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe Aleea Sportivilor, un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, care a refuzat testarea privind consumul de substanțe psihoactive. S-a constatat că acesta nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, având permisul de conducere reținut. „Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, menționează Alina Boeru.

 

Polițiștii rutieri din Caraș-Severin au aplicat în această minivacanță 264 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și alte 123 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor privind circulația bicicletelor și a pietonilor. Dintre cele 36 de permise de conducere reținute, 9 au fost reținute pentru depășirea regimului legal de viteză, 11 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru neacordarea priorității de trecere, alte 9 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, iar 3 pentru alte abateri. Vestea bună este că în această perioadă nu au fost înregistrate accidente rutiere grave pe drumurile publice din județ.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available