43.000.000 de lei prin „Anghel Saligny” pentru legătura rutieră spre Mociur. Ministrul Dezvoltării a semnat contractul de finanțare

 

Proiectul „Legătura rutieră între artera principală a Reșiței și parcul industrial și zona de regenerare urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun – Faza 1+2”, inițiat de Primăria Reșița, este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

 

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat, ieri, 5 ianuarie, contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru crarea unei legături rutiere cu fosta platformă industrială Mociur, zonă în care dezvoltatorul imobiliar Ceetrus România realizează un proiect de regenerare urbană cu mall, aqualand și zone rezidențiale și de agrement. Finanțarea asigurată de Guvernul României pentru „Legătura rutieră între artera principală a Reșiței și parcul industrial și zona de regenerare urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun – Faza 1+2” este de 43.000.000 de lei.

 

Proiectul, derulat de Primăria Reșița, presupune: modernizarea străzii Căminelor de la două la trei benzi de circulaţie, cu spaţii verzi și trotuare; reamenajarea intersecţiei dintre Calea Caransebeşului şi strada Căminelor, în vederea asigurării fluxurilor de circulaţie în intersecţie, după lărgirea străzii Căminelor la trei benzi; realizarea unei străzi noi cu patru benzi de circulaţie, spaţiu verde median, trotuar și piste pentru cicliști; realizarea unui pod peste pârâul Govândari și a două poduri peste râul Ţerova. „La ora actuală nu există străzi de legătură între zona Mociur și cartierul Govândari și nici posibilități de traversare a râului Bârzava, altele decât Pasajul Triaj (Intim). Noul drum cu patru benzi va face legătura între Bulevardul Muncii, în apropierea sensului giratoriu Intim, tronsonul de stradă care străbate parcul Intim, și cele două poduri care intersectează râul Bârzava. De asemenea, proiectul presupune amenajarea infrastructurii de transport adiacentă dezvoltării urbane de pe platforma Mociur, conectarea acesteia cu rețeaua existentă și fluidizarea traficului în zonă prin modernizarea infrastructurii rutiere și tehnico-edilitare”, explică reprezentanții Primăriei Reșița.

 

Tot ieri, ministrul Cseke Attila a semnat și contractul de finanțare pentru un proiect depus de Primăria Ocna de Fier – „Modernizare alimentare cu apă localitatea Ocna de Fier, comuna Ocna de Fier”, în valoare de 8.911.196 lei.

 

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este derulat de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și finanțează, în limita unui buget total de peste 65 de miliarde de lei, proiecte de infrastructură – drumuri, poduri și rețele de apă, canalizare și gaze – ale administrațiilor publice locale.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available