51 de piloți se întrec în weekend pe traseul din Valea Domanului

 

Acțiunea Campionatului Național de Viteză în Coastă revine în prim-plan odată cu emblematica etapă reșițeană desfășurată pe tradiționalul traseu din Valea Domanului – „casa” mai multor campioni și maeștri ai automobilismului sportiv românesc precum Werner Hirschvogel, Lucien Hora sau Mircea Pădureanu.

 

Federația Română de Automobilism Sportiv împreună cu asociațiile sportive Auto Blic și ACM Sport Reșița s-au pregătit temeinic pentru bătălia sportivilor cu secundele. Traseul de 4750 metri se „odihnește”, însă nu pentru mult timp, căci de sâmbătă, 8 iulie 2023, cele peste 35 de viraje vor răsuna din nou a sunet de motoare.

 

Pentru a treia etapă consecutivă, Emil Ghinea și Octavian Ciovică vor fi în centrul atenției, fie că discutăm despre supremația absolută a etapei sau pe cea a categoriei II. Cu toate acestea, pe lângă modelele Radical SR8 RS (pilotat de Ciovică) și Norma M20-F (pilotat de Ghinea), pe traseul de concurs vor fi prezente și alte două mașini cu caroserie deschisă – Silver Car S2-ul pilotat de medicul Răzvan Dragomir, respectiv ATS RR Turbo-ul aflat sub comenzile lui Claudiu Erhan.

 

Chiar dacă nu știm cum va arăta viitorul, un lucru este cert: automobilele electrice fac parte din viața noastră de zi cu zi. Mai mult decât atât, acestea sunt aduse și în competiții precum viteza în coastă, de piloți precum Dominic Marcu – Tesla Model 3 Performance, Horia Platona sau Sebastian Șerban – Mini Cooper SE. Nu este o întâmplare ca i-am menționat pe aceștia, căci toți cei trei sportivi vor fi prezenți pe traseul de concurs în lupta categoriei Electricelor, prima șansă la victorie având-o, desigur, Dominic cu puternicul model Tesla.

 

 

După cum era normal, Reșița va avea numeroși reprezentanți pe traseul de concurs descoperit în urmă cu mai bine de 40 de ani de către regretatul și marele campion al automobilismului sportiv românesc – Werner Hirschvogel. Claudiu Ciucă revine la start în calitate de concurent, după ce la ediția precedentă a fost deschizător, urmând să piloteze un Seat Leon Cupra TCR identic cu cel pe care îl va pilota și George Șchiopulescu. „Locomotiva” pe patru roți a Reșiței (n.r. Seat Toledo TDi) nu avea cum să lipsească avându-l la comenzi pe Andrei Precup, în timp ce Darius Vîlsan revine la start cu al său BMW E36 325i pentru a face spectacol. Un alt model diesel deosebit de rapid – asemenea „locomotivei” – va fi Volkswagen-ul Golf de generație IV care va fi adus la start de un alt reșițean – Răzvan Dan Goșta. Printre elevii școlii reșițene ACM Sport coordonată de multiplul campion absolut de viteză în coastă Lucien Hora se numără și frații Gabriel cu Marcel Găman precum și juniorul Mircea Avramescu.

 

Evident, nu-i putem uita nici pe sportivii ce aduc la start modele cu însemnătate și valoare istorică, lista de înscrieri numărând nu mai puțin de 9 mașini pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă pentru Vehicule Istorice. Printre favoriții la victoria acestei ierarhii se numără Eduard Tontsch (BMW 2002 Ti), Petru Constantinescu (Audi Quattro) precum și Dan Nirișteanu (VW Scirocco).

 

PROGRAMUL ETAPEI A 3-A DIN CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ

 

Cupa Reșița – ediția din 2023 – este un eveniment organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu asociațiile sportive Auto Blic și ACM Sport Reșița, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Reșița, Consiliului Județean Caraș-Severin și Invest in Reșița.

 

Biroul de presă Cupa Reșița 2023

 

N.R. În perioada desfășurării competiției, sâmbătă, 8 iulie, între orele 08.30 și 18.30 și duminică, orele 08.30-17.30, circulația rutieră între Reșița și Carașova va fi oprită.

 

Sursă foto: Georgian Popovici

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available