65 de posturi de director și director adjunct în unități de învățământ din Caraș-Severin, scoase la concurs. S-au înscris doar 22 de candidați

 

Candidații care s-au înscris pentru ocuparea posturilor de conducere vacante din învățământul preuniversitar de stat vor susține joi, 8 septembrie, proba scrisă. Aceasta este cea de-a treia sesiune de concurs organizată de Ministerul Educație. În urma etapelor anterioare, în Caraș-Severin au rămas vacante 65 de posturi, reprezentând 45% din totalul acestora.

 

A treia sesiune a concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat a demarat pe 27 iunie, urmând ca joi, 8 septembrie, să se desfășoare proba scrisă. În Caraș-Severin, la Centrul de concurs de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reșița sunt așteptați 22 de candidați, numărul acestora fiind mult mai mic decât al posturilor rămase neocupate în urma primelor două sesiuni – 52 de posturi de director și 13 posturi de director adjunct în 59 de unități de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

 

La cinci unități de învățământ din județ – Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș; Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș; Școala Gimnazială „Romul Ladea” Oravița; Școala Gimnazială Nr. 1 Bocșa și Școala Gimnazială Măureni – sunt vacante ambele funcții, la șapte unități de învățământ sunt vacante doar posturile de director adjunct – câte unul, cu excepția Colegiului Național „C.D. Loga” Caransebeș, unde sunt două posturi de director adjunct vacante –, iar 47 de unități de învățământ nu au ocupate prin concurs posturile de director. În municipiul Reșița sunt vacante patru posturi de director – la grădinițele cu program prelungit „Dumbrava Minunată”, „Floarea Soarelui”, „Riki Priki“ și „Semenic” – și trei posturi de director adjunct la Colegiul Național „Diaconovici Tietz”, Colegiul Național „Mircea Eliade” și la Colegiul Tehnic.

 

Potrivit calendarului elaborat de Ministerul Educației, afişarea rezultatelor finale la proba scrisă va avea loc pe 13 septembrie. În perioada 14-18 septembrie, candidații își vor înregistra opţiunile pentru unitatea de învăţământ unde vor să ocupe postul, iar în perioada 22-29 septembrie se va desfășura proba de interviu. Pe 30 septembrie vor fi afişate rezultatele finale ale concursului, pe 4 octombrie acestea vor fi validate, iar pe 5 octombrie vor fi emise deciziile de numire.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available