80 de oameni trăiesc izolaţi, la peste 1.000 de metri altitudine! Materiale pentru dotarea cabinetelor medicale, transportate cu elicopterul

Piloţii IGAv s-au alăturat proiectului ”Dincolo de nori”, iniţiat de Comanderia Eugeniou de Savoya din Timişoara, un ONG care derulează de câteva luni o iniţiativă prin care oferă ajutor oamenilor izolaţi din satul Ineleţ, comuna Cornereva, judeţul Caraş-Severin.

În satul de munte trăiesc 80 de persoane, printre care şi 12 copii de 2 – 13 ani.

Locuinţele lor sunt într-o zonă aflată la peste 1.000 de metri altitudine, fără beneficiile civilizaţiei moderne. În satul Ineleţ se poate ajunge pe nişte scări de lemn, montate pe versantul muntelui.

”Pentru ca medicii generalişti şi stomatologi să le poată asigura asistenţă medicală, în condiţii optime, în cursul zilei de ieri, colegii noştri au facilitat transportul pe munte a unor echipamente necesare pentru dotarea cabinetelor de medicină generală şi de stomatologie, care vor deservi comunitatea din Ineleţ. Felicitări, dragi colegi! Gestul vostru reprezintă un exemplu de generozitate şi iubire faţă de cei aflaţi în suferinţă”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Aviaţiei.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite