A fost lansat „Programul Abțibildul Rabla”!

 

Ministerul Mediului a lansat, astăzi, programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Începând din acest an, autovehiculele achiziționate în cadrul acestor programe vor avea aplicat un autocolant „Rabla” (foto), care nu poate fi dat jos de cumpărător dacă acesta nu vrea să piardă subvenția primită de la stat!

 

Începând de astăzi, 19 martie, persoanele fizice care doresc să-și achiziționeze un autovehicul subvenționat prin intermediul unui program „Rabla” se pot adresa producătorilor validaţi, iar persoanele juridice pot încărca documentele necesare în aplicaţia inscrierionline.afm.ro.

 

„Ghidurile de finanţare pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost publicate în Monitorul Oficial al României. Astfel că, începând cu data de 19 martie 2024, ora 10:00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe”, a anunţat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

 

Detalii despre calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate solicitanților, înjumătățite față de anul trecut în cazul mașinilor electrice!, pot fi găsite pe site-ul afm.ro.

 

Ca noutate, subliniază reprezentanții AFM, „începând de anul acesta, autovehiculele achiziționate în cadrul acestor programe, vor avea aplicat un autocolant, ca element de vizibilitate, pe care beneficiarii vor trebui să îl mențină până la finalizarea perioadei de monitorizare”. Dacă nu vor ține abțibildul „Rabla” pe lunetă sau pe parbriz timp de un an, aceștia vor fi nevoiți să returneze contravaloarea voucherelor primite de la stat!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available