ABA Banat a refăcut zidul de sprijin distrus de viitură, la Oraviţa

 

Zidul de sprijin care apără de inundații casele din zona străzii Vasile Alecsandri din Oraviţa a fost refăcut. O porţiune a acestuia fusese distrusă de viiturile produse în iunie 2020.

 

Zidul de sprijin se află pe DN 57B, în interiorul localităţii Oraviţa. Din cauza ploilor abundente şi a viiturilor din 2020, o porţiune a acestuia s-a prăbușit în albia râului, afectând și carosabilul, motiv pentru care traficul rutier a fost restricţionat. Luna trecută, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Banat a demarat lucrările de refacere a porţiunii afectate, acestea fiind finalizate în urmă cu câteva zile.

 

„Porțiunea la care s-a lucrat a fost de 102 metri, iar zidul de sprijin a fost executat din beton, cu piatră încastrată. Lucrarea a fost terminată într-o lună, cu bani de la bugetul de stat. Zidul apără de inundații casele din zona străzii Vasile Alecsandri şi,de asemenea, acesta consolidează malul stâng al râului Oravița și pune în siguranță gospodăriile și infrastructura drumului”, precizează reprezentanţii ABA Banat.

 

 

Sursa foto: ABA Banat

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite