Achiziții și permutări de aparate RT-PCR, în Caraș-Severin

După ședința extraordinară de azi a Consiliului Județean Caraș-Severin, transmisă live pe Facebook, președintele Silviu Hurduzeu a anunțat aprobarea alocării a 1,1 milioane de lei pentru achiziția unui aparat RT-PCR de diagnosticare a infecțiilor SARS-COV2, destinat Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Banii provin din excedentul bugetului Consiliului Județean Caraș-Severin, după cum s-a arătat în proiectul de hotărâre. „Noul aparat RT-PCR este unul complex care, spre deosebire de cel predat ieri, 29 aprilie, spitalului din Caransebeș, ce face 1 test la 40 de minute, va realiza 96 de teste la 3 ore. A fost deja comandat, o parte din componentele acestuia au ajuns deja la Reșița, iar aparatul propriu-zis și restul de componente urmează să fie livrate până la sfârșitul lunii viitoare”, explică Silviu Hurduzeu.

Președintele CJ precizează că, anterior, Spitalului Județean de Urgență Reșița i-a fost aprobată suma de 285.000 lei pentru achiziția unui aparat RT- PCR, dar, între timp, SJUR a primit un aparat de acest tip de la Primăria Municipiului Reșița. „Astfel, s-a luat decizia ca aparatul RT-PCR, pe care l-a achiziționat Consiliul Județean Caraș-Severin, să-l dăm Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, care, având datorii, nu putea să-l cumpere, deși avea suma necesară aprobată”, a mai precizat Hurduzeu.

În ședința CJ de azi a fost aprobată și achiziția altor două echipamente, un sistem tunel dezinfectant cu pulverizator și un nebulizator/generator electric cu ceață ULV, urmarea unei solicitări făcută de ISU „Semenic” Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite