Activitățile de organizare a alegerilor din 9 iunie, în grafic

 

Pregătirile tehnice pentru organizarea alegerilor locale și a celor europarlamentare ce vor avea loc pe 9 iunie sunt în plină desfășurare în Caraș-Severin, până acum fiind parcurse o serie de etape importante în procesul electoral.

 

O ședință a Comisiei tehnice centrale, având ca subiect organizarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, a avut loc, în sistem videoconferință, ieri, 22 aprilie. La aceasta au participat membrii Comisiei tehnice județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor din data de 9 iunie, sub coordonarea prefectului Ioan Dragomir, în calitate de preşedinte.

 

„Până în prezent, în judeţul nostru, activitatea de organizare a alegerilor se derulează fără probleme. În acest sens, au fost îndeplinite următoarele: a fost emis Ordinul prefectului privind numerotarea circumscripţiilor electorale şi s-au stabilit sediile birourilor acestora; a fost emis Ordinul prefectului privind stabilirea numărului membrilor Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al membrilor consiliilor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor; a fost organizată o sesiune de instruire a primarilor şi secretarilor generali ai unităţilor administrativ-teritoriale cu privire la sarcinile ce le revin în organizarea în bune condiții a alegerilor; au fost achiziţionate şi distribuite ştampilele birourilor de circumscripţie; a avut loc tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie judeţeană, municipală, orăşenească şi comunală”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului. Conform tragerii la sorți, președinte al Biroului Electoral Județean a fost desemnat judecătorul Ion Cristinel Ungureanu, iar locțiitor, judecătorul Sergiu Lucian Budacov.

 

Cetățenii interesați trebuie să știe că pe site-ul Instituţiei Prefectului a fost creată o secţiune specială, unde sunt publicate informaţii de interes privind organizarea alegerilor, care poate fi consultată aici: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-9-iunie-2024/.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available