Adrian Torma rămâne pe tușă! Florin Ciovela, primar interimar la Moldova Nouă?!

Încă o instanță din Caraș-Severin refuză să-l valideze pe Adrian Torma primar la Moldova Nouă. După ce Judecătoria Moldova Nouă a fost sesizată cu cererea de validare a mandatului, judecătorii completelor de acolo au formulat cereri de abținere, așa că dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Reșița.

Aici, instanța refuză să se pronunțe cu privire la validarea mandatului lui Adrian Torma până ce se vor soluționa cele două dosare care cer suspendarea, respectiv anularea deciziei Biroului Electoral Central care dispunea refacerea alegerilor pentru funcția de primar la Moldova Nouă.

Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat deja, anulând hotărârea emisă de către Biroul Electoral Central, dar sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Până la pronunțarea instanței supreme, însă, orașul Moldova Nouă va trebui să aibă un primar și, așa cum am mai scris, dacă nu se va constitui Consiliul Local și nu se va alege un viceprimar, atunci funcția de primar interimar va reveni secretarului general al Primăriei, Florin Ciovela.

Inclusiv decizia Judecătoriei Reșița nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite