Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană pentru reșițenii nevoiași

 

La Reșița începe, astăzi, distribuirea celei de-a cincea tranșe de alimente acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Pachetele conțin făină albă, mălai, zahăr, orez, paste făinoase și conserve.  

 

768 de pachete cu alimente vor fi distribuite, în perioada următoare, reșițenilor care beneficiază de programul Uniunii Europene de ajutorare a persoanelor defavorizate. Fiecare pachet cântăreşte aproximativ 25 de kilograme şi conţine făină albă de grâu, mălai, zahăr, ulei, orez, paste făinoase, conserve de carne de vită şi de porc, pateu, compot şi gem de fructe. Distribuirea ajutoarelor se realizează la Direcţia de Asistenţă Socială Reşiţa, cu sediul în Piața Republicii, nr. 44, de luni până vineri, între orele 08.00 – 12.00

 

„În perioada 09.12.2022 – 23.01.2023 se desfăşoară acţiunea de distribuire a ajutoarelor în cadrul POAD 2018 – 2021 – acordarea de pachete cu ajutoare alimentare, tranșa cinci, pentru familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat, acordat în baza Legii nr.416/2001. De acest program beneficiază următoarele categorii: persoanele beneficiare de ajutor social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, cu modificările și completările ulterioare. În perioada 25.01.2023 – 08.02.2023 se va face distribuirea ajutoarelor pentru alte categorii decât cele menționate mai sus (persoane/familii aflate în situații critice de viață, persoane dependente cu handicap grav sau accentuat) în limita stocului disponibil”, informează reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Reșița.

 

Distribuirea ajutoarelor se realizează la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Reşiţa, situat în Piața Republicii, nr. 44, de luni până vineri, între orele 08.00 – 12.00.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available