Alcool și droguri la volan. Polițiștii cărășeni au întocmit peste 130 de dosare penale

 

Polițiștii cărășeni au desfășurat, săptămâna aceasta, activități de informare a participanților la trafic despre modificările legislative în ceea ce privește conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără permis de conducere.

 

Împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, polițiștii Biroului Rutier Reșița i-au informat miercuri pe conducătorii auto opriți în trafic, în Reșița, cu privire la riscurile conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive. De asemenea, polițiști de la Serviciul Rutier au organizat, tot săptămâna aceasta, o întâlnire cu conducătorii autovehiculelor de transport persoane din municipiul Caransebeș, în cadrul căreia le-au reamintit principalele obligații pe care trebuie să le respecte atunci când conduc astfel de autovehicule.

 

Potrivit unei statistici prezentate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), în primele opt luni din acest an, polițiștii cărășeni au întocmit 89 de dosare penale pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și alte 43 de dosare penale pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive. Alte 15 persoane au refuzat prelevarea mostrelor biologice, fapt pentru care și în aceste cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală. Pe fondul consumului de alcool au fost înregistrate patru accidente ușoare, cu 33% mai puține față de 2022, iar pe fondul consumului de substanțe psihoactive nu au fost înregistrate accidente rutiere.

 

„În primele opt luni ale acestui an, în caraș-Severin au fost înregistrate 43 de accidente rutiere grave, cu 20% mai puține față de 2022. De asemenea, a scăzut și numărul persoanelor decedate în accidente rutiere, cu 41%, precum și numărul răniților grav, cu peste 33%. Au fost înregistrate 14 decese și 34 de persoane au fost rănite grav. Cele mai multe accidente rutiere s-au produs, în perioada amintită, din cauza vitezei, zece accidente, dar numărul acestora este cu 56% mai mic decât în primele opt luni din 2022”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite