Aleile din curtea Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reșița, pavate cu nisipul folosit de Nicolae Comănescu la „baricada” de la Monumentul Eroilor [FOTO]

 

Liceul Teoretic „Traian Vuia” a trecut, recent, printr-un amplu proces de reabilitare și eficientizare energetică, iar după finalizarea proiectului finanțat din fonduri europene, Primăria Reșița a demarat lucrări de sistematizare și modernizare a curții interioare și a zonelor adiacente unității de invățământ.

 

Lucrările de reabilitare a clădirilor Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reșița – clădirea principală, sala de sport și internatul – au fost recepționate în urmă cu un an. În valoare de aproape 8.000.000 de lei, proiectul derulat de Primăria Reșița cu finanțare din fonduri europene a presupus anvelopare și izolare termică, reabilitarea instalații interioare și exterioare, montarea de panouri solare, realizarea unui sistem de iluminat modern, cu corpuri de iluminat tip led. Ulterior, primăria a demarat, în regie proprie, lucrări de reamenajare a curții și a zonelor adiacente, în aceste zile muncitorii din cadrul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului urmând să finalizeze sistematizarea acesului pietonal și rutier.

 

„Pavarea aleilor pietonale este aproape finalizată, urmând montarea de mobilier urban nou și înfrumusețarea zonelor verzi prin plantarea de arbori și gazon. Nisipul pentru pavarea aleilor pietonale este cel folosit în demersul artistului Nicolae Comănescu – lucrarea «Mai rău ca Moartea»”, informează reprezentanții Primăriei Reșița. Este vorba despre „baricada” din saci cu nisip ridicată de artistul plastic Nicolae Comănescu în jurul Monumentului Eroilor din Parcul Tricolorului, demers ce a stârnit controverse în rândul reșițenilor, inclusiv legate de „soarta” nisipului după demontarea instalației.

 

Investiția din curtea Liceului Teoretic „Traian Vuia” are o valoare de 500.000 lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul local. Din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții, urmează să fie modernizat și terenul de sport. „După finalizarea lucrărilor de modernizare, în curtea interioară a liceului vom monta o machetă la scară a avionului lui Traian Vuia, lucrare executată de Colegiul Tehnic, și o statuie a marelui inventator român, pionier al aviației mondiale”, au precizat reprezentanții Primăriei Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available