Alexandru Sporea, primarul proiectelor care prind viață în comuna Forotic

 

La cumpăna dintre ani, primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea, a făcut un bilanț succint cu realizările din 2023 ale administrației locale, care vor sta la baza proiectelor ce vor fi implementate în noul an.

 

Reflectând asupra tuturor experiențelor pe care i le-a oferit anul care tocmai s-a încheiat, primarul Alexandru Sporea spune că 2023 a fost anul care din punct de vedere profesional „a venit cu cele mai multe experiențe pozitive, deoarece am reușit să duc la bun sfârșit câteva dintre proiectele pe care mi le-am propus la începutul mandatului, am îmbunătățit câteva aspecte importante din comună și am reușit să ofer câtorva cetățeni ceea ce își doreau de o perioadă bună de vreme”.

 

Primarul comunei Forotic ține să puncteze și că 2023 a fost un an reușit „și pentru că am trecut prin numeroase experiențe negative care m-au ajutat să îmi doresc să devin o versiune mai bună a mea și să nu ajung niciodată sa fiu asemeni oamenilor pe care Dumnezeu i-a scos din viața mea. Viața ne oferă întotdeauna o nota pozitivă la finalul fiecărei experiențe negative, iar pentru aceasta, aștept cu brațele deschise anul 2024 cu tot ce are de oferit!”

 

Trecând la lucruri concrete, Alexandru Sporea a prezentat câteva realizări profesionale importante din 2023, proiecte la care se lucrează de 3 ani și care au ajuns în stadiul de a putea fi implementate în 2024:

 

 1. Execuție lucrări în cadrul proiectului „Alimentare cu Apă și Canalizare” – prin Programul „Anghel Saligny”.
 2. Extindere Rețea de Alimentare cu Apă și Canalizare.
 3. Am semnat un contract de finanțare (GAL – AFIR) prin care vom dota cu mobilier nou căminele culturale din Surducu Mare și Forotic.
 4. Execuție lucrări în cadrul proiectului „Reabilitare, Modernizare și Dotare Cămin Cultural din Comorâște“ – prin Compania Națională de Investiții.
 5. Clădirea Școlii din Comorâște va fi reabilitată și modernizată integral – prin PNRR.
 6. Clădirea Școlii din Forotic va fi reabilitată și modernizată integral – prin PNRR.
 7. Toate unitățile de învățământ din comună vor fi dotate cu tehnologie pentru profesori și elevi (table, laptopuri, imprimante, etc.) – prin PNRR.
 8. Supraveghere video în comună – prin PNRR.
 9. Cerere de finanțare pentru construire parc panouri fotovoltaice – prin Administrația Fondului pentru Mediu.
 10. Construire teren sintetic în Comorâște.
 11. Finalizare teren sintetic în Forotic.
 12. Modernizare drumuri agricole (parțial).
 13. Cadastru general, dezbatere publică și CF-uri pentru fiecare proprietate.
 14. Scriere titluri de proprietate și punere în posesie.
 15. Montare 4 stații de reîncărcare vehicule electrice – prin PNRR.
 16. Reparații interioare la Căminul Cultural din Surducu Mare.
 17. Reparații interioare la Căminul Cultural din Forotic.
 18. Construire capele în fiecare localitate.
 19. Finalizare covor asfaltic DJ 572.

 

„Anul 2024 să ne fie îmbelșugat și încărcat cu reușite!”, este speranța (îndreptățită) cu care și-a început noul an primarul Sporea, cu sufletul și gândul la concetățenii săi din comuna Forotic.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available