UPDATE. Alimente alterate, produse expirate și mizerie în unități de alimentație publică din Caraș-Severin

 

Comisarii de la Protecția Consumatorului au aplicat 20 de amenzi în cuantum de 55.000 de lei în urma verificărilor efectuate pe parcursul acestei săptămâni la unități de alimentație publică din Caraș-Severin.

 

15 operatori economici de pe raza județului Caraș-Severin care prestează servicii de alimentație publică au fost controlați, în perioada 8-12 ianuarie 2024, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC). Este vorba despre SC SOCEPAN PRODCOM SRL; SC MIHAMI FOOD SRL; SC PATISERIA STARS ELITE SRL; SC MERIȘOR PRODCOM SRL; SC REIBOK SRL; SC GRAND GEAS SRL; SC CASA CU TEI SRL; SC LORELAY GAS PETROL SRL; SC GYMDRAG COMIMPEX SRL; SC M.I. SIAN PREST SRL; SC PENSIUNEA NICO MIHAI SRL; SC MEMENTO EVENTS G&I SRL; SC MEMENTO HAUSE SRL; SC PARTY GOE SRL și SC DOMINION PRODSERV SRL.

 

În urma neregulilor constatate, la cinci dintre unitățile controlate – SC MEMENTO HAUSE SRL; SC PARTY GOE SRL; SC PATISERIA STARS ELITE SRL; SC CASA CU TEI SRL și SC GRAND GEAS SRL – comisarii de la Protecția Consumatorilor au dispus oprirea temporară de la prestări servicii până la remedierea deficiențelor. De asemenea, au fost aplicate 20 de amenzi contravenționale în cuantum total de 55.000 de lei și opt avertismente și au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase de la consumul uman peste 65 de kilograme de produse neconforme.

 

Principalele abateri de la legislație constatate au fost: practici comerciale incorecte; produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare, refrigerare, congelare neigienizate; materii prime în afara datei limite de consum (expirate); neafișare prețuri; nerespectarea condițiilor igienico-sanitare la cazare; nerespectarea Ordinului ANPC 201/2022 privind furnizarea de informații comercializarea produselor finite și mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colectivă în lista meniu și pe site; neinformarea consumatorilor cu privire la substanțele ce pot cauza alergii conform Ordinului ANPC 163/2021 în lista meniu și pe site; neinformarea consumatorilor cu privire la faptul că pentru prepararea mâncărurilor se utilizează materii prime provenind din produse decongelate conform Ordinului ANPC 183/2016.

 

UPDATE – 13 ianuarie, ora 16.38

 

În cazul SC MEMENTO HAUSE SRL, comisarii CJPC au dispus oprirea temporară a activității pentru o singură cameră, și nu pentru întreaga pensiune de pe Calea Caransebeșului din Reșița, precizează Isabela Popescu, administratorul societății comerciale. Care ne-a mai declarat că, de fapt, „camera în cauză, camera nr. 6, a fost închisă pentru doar 10 minute, până am înlocuit burduful unei perne”.

 

 

Sursă foto: CJPC

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available