Altar, Bucovina și Celelalte Cuvinte, la Custom Reșița feat. West Romanian Bike Week 2023

 

Custom Reșița feat. West Romanian Bike Week 2023 se va desfășura în perioada 13 – 15 iulie, pe platoul de pe Dealul Golului – La Stemă. Evenimentul va cuprinde concerte rock, dar și ateliere și concursuri specifice festivalurilor moto.

 

Pasionații de motoare și muzică rock sunt așteptați în perioada 13 – 15 iulie la Reșița, pe Dealul Golului – La Stemă, la o ediție „reinventată” a Festivalului Custom – Custom Reșița feat. West Romanian Bike Week 2023. Evenimentul va fi organizat în parteneriat de Primăria Reșița, SC Pieţe SRL și Asociația Motor Club Trust România, Filiala Reșița (MC Trust), încheierea acordului de colaborare între cele trei entități fiind aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local Reșița.

 

Programul Custom Reșița feat. West Romanian Bike Week 2023 nu a fost, încă, definitivat, dar organizatorii au dezvăluit, astăzi, o parte dintre trupele care vor cânta pe Dealul Golului. „Încercăm să facem o ediție bazată pe artiști români și artiști care au avut legătură cu fenomenul Reșița rock. Vorbesc aici despre două trupe legendare de rock: Altar, care are în componență un chitarist reșițean, și Celelalte Cuvinte, care îl are în componență pe reșițeanul Ovidiu Roșu, iar liderul trupei, solistul Călin Pop, a locuit o vreme la Reșița, fiul său, Marius Pop, care face parte și el din formație, fiind născut aici. Chiar într-un interviu recent, acesta își amintea cu drag de cartierul Moroasa”, a declarat Dorinel Hotnogu, consilier în cadrul Cabinetului primarului municipiului Reșița.

 

Pe lângă Altar și Celelalte Cuvinte, o altă trupă care va concerta la Custom Reșița feat. West Romanian Bike Week 2023 va fi Bucovina. Potrivit acordului aprobat astăzi, plățile necesare pentru participarea Altar și Bucovina vor fi asigurate de Asociația Motor Club Trust România. De asemenea, MC Trust va organiza, în cadrul evenimentului, tombole, ateliere și concursuri specifice festivalurilor moto precum: sfoara războinicilor, aruncatul butoiului, concurs de alergat în sac, mersul încet pe motocicletă, aruncarea cu toporul, spartul de lemne, căutatul „relanti-ului” în gramada cu fân, precum și concursul „Custom Bike”, cu participare națională și internațională. „Axat în mare parte pe rock, dar cu un buget mic, în acord cu vremurile și paradigma actuală în care se găsește Reșița, colaborarea cu MC Trust este un plus pentru administrația locală. Aceștia vor aduce două trupe de rock foarte bune, activități specifice lumii interesante a motocicliștilor, concursuri și, nu în ultimul rând, un număr mare de participanți din partea cluburilor lor din țară și străinătate”, precizează primarul Ioan Popa în referatul de aprobare aferent Hotărârii de Consiliu Local.

 

Edilul amintește și faptul că, „în ultimii ani, municipiul Reșița a fost organizatorul unor proiecte culturale de interes public local, regional și național, cu mare succes în rândul reșițenilor – Custom Reșița 2019, expoziția Dumitru Gorzo de la Muzeul Banatului Montan și Magazinul Universal, concertul extraordinar Gregory Porter – iar nenumăratele mesaje primite pe pagina de socializare a festivalului Custom Reșița arată foarte precis interesul local pentru acest festival”. Totodată, acesta își exprimă convingerea că „organizarea Custom, chiar și în condițiile în care întregul oraș se află într-un amplu proces de reabilitare, va fi un prilej de mare bucurie pentru publicul prezent. Vibrația bună pe care o aduce acest tip de eveniment, ideea de comunitate și, mai mult, de comuniune, într-un loc înverzit, la înălțime, este un vector de imagine foarte important pentru viața culturală a orașului și pentru direcția în care se îndreaptă acesta, conform strategiei de dezvoltare”.

 

Numele celorlalte trupe care vor concerta la Custom Reșița feat. West Romanian Bike Week 2023 vor fi făcute publice în perioada următoare.

 

 

Sursă foto: arhivă Custom Reșița 2019

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite