Ambasada SUA a făcut o nouă donație de carte pentru Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” din Reșița

 

„Raftul American – American Shelf” de la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” din Reșița s-a îmbogățit cu un nou fond de carte donat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. Colecția numără, acum, peste 200 de titluri.

 

26 de noi volume care însumează o valoare de 361,8 dolari (prețul de achiziție) au ajuns în „Raftul American – American Shelf” amenajat la filiala „Lunca Bârzavei” a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” din Reșița. „Este vorba despre o nouă donație de carte din partea misiunii diplomatice americane ce oferă acces la resurse despre cultura și valorile americane: cărți pentru copii, cărți privind cultura media și o serie de publicații despre Statele Unite ale Americii, toate contribuind la perfecţionarea limbii engleze și la acumularea de cunoștințe despre cultura poporului american. Acestea pot fi împrumutate de la filiala bibliotecii noastre situată pe strada Făgărașului, nr. 18 C, lângă Bazinul de înot”, a declarat managerul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Clara Maria Constantin.

 

„Raftul American – American Shelf” a fost inaugurat în 2019, în prezența ambasadorului de atunci al Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm. Delegația condusă de acesta a adus la biblioteca din Reșița 200 de volume de literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret, materiale pentru studiul limbii engleze, precum și lucrări despre politica externă, geografia și istoria Statelor Unite.

 

În România există astfel de rafturi americane în peste 20 de biblioteci publice, la care au acces toți cei interesați de cultura și valorile americane.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite