Amendă uriașă pentru un bărbat care a abandonat o cățelușă cu pui în fața unui cabinet veterinar din Reșița

 

Un bărbat, de 66 de ani, din Timișoara, care locuiește fără forme legale în Caraș-Severin, a primit amenda maximă prevăzută de lege în cazul abandonării animalelor.

 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin au fost sesizați vineri dimineața, în jurul orei 10.00, că o cățelușă împreună cu trei pui au fost abandonați în fața unui cabinet veterinar din Reșița. Animalele au fost preluate de serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din Reșița și introduse în adăpostul public, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care le-a abandonat. Este vorba despre un bărbat, de 66 de ani, din Timișoara, care locuiește fără forme legale în Caraș Severin. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 12.000 de lei.

 

 

Polițiștii reamintesc faptul că, potrivit legii, abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei, iar abandonul câinilor revendicați sau adoptați din adăposturile de animale constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite