Antrenamente în munți. Salvamontiști din Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Mehedinți se pregătesc pentru misiuni cu suport aero

 

Pe parcursul acestei săptămâni a avut loc o amplă acțiune de pregătire a salvamontiștilor din județele Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Mehedinți pentru intervenții care implică transportul persoanelor accidentate pe calea aerului, cu elicopterul SMURD de la Punctul de operare aeromedical montan din Caransebeș, arondat masivelor montane din aceste județe.

 

Bruno Adamcsek, Cristian Brecica, Sebastian Lungu și Petru Iacob sunt cei patru salvatori montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin care au participat, în perioada 20-24 iunie, la acțiunea de pregătire derulată în masivele montane Țarcu, Cernei, Mehedinți, Retezat, Vâlcan și Parâng, aflate în zona de responsabilitate a Punctului de operare aeromedical Caransebeș.

 

Acțiunea de pregătire a constă în urcarea salvamontiștilor pe munte, solicitarea intervenției elicopterului, stabilirea canalelor de comunicație cu echipajul aparatului de zbor, transmiterea coordonatelor locației accidentului și lucrul în teren a diverse scenarii de intervenție în comun, precum și salvarea cu suport aero. „Este doar începutul unei perioade de pregătire profesională, urmărim ca în viitor cât mai mulți salvatori montani să parcurgă astfel de cursuri”, a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, Cornel Galescu.

 

 

Acțiunea a fost organizată de Inspectoratul General de Aviație, Departamentul pentru Situații de Urgență, Punctul de operare aeromedical Caransebeș și serviciile Salvamont din județele Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Mehedinți.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite