Apă la robinete și canalizare în Forotic! „Mulți primari nici nu aveau curaj să viseze!”

 

Primarul Alexandru Sporea a semnat săptămâna aceasta două contracte cu impact major asupra calității vieții în comuna Forotic.

 

„Pentru noi un vis, pentru alții o normalitate! Comuna Forotic a obținut finanțare prin Programul Naţional de Investiții «Anghel Saligny» pentru proiectul de investiții privind înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă şi a sistemului de canalizare menajeră, proiect depus pentru prima dată de către administraţia locală din Forotic. A fost de la început unul dintre obiectivele mele principale“, anunța în urmă cu doi ani primarul liberal Alexandru Sporea.

 

Între timp, acesta a reușit să parcurgă toate etapele necesare pentru ca o astfel de investiție să poată fi demarată. Pentru acest proiect de 22.000.000 de lei, Primăria Forotic a finanțat lucrările de forare a trei puțuri, suma alocată de la bugetul local fiind de aproape 90.000 de lei. Nu demult s-a finalizat și licitația, astfel că săptămâna aceasta a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor cu firma câștigătoare. Realizarea reţelei de alimentare cu apă şi a celei de canalizare menajeră în Forotic și în satele aparținătoare este pe cale, așadar, să devină cât de curând realitate.

 

Astăzi reușesc să dovedesc ceea ce mulți primari nici nu aveau curaj să viseze! Am semnat două contracte de execuție lucrări care vor schimba radical nivelul de trai și confortul privind educația în comună Forotic”, anunță Alexandru Sporea. Două contracte, și nu unul, pentru că primarul a semnat, în 4 martie 2024, atât contractul pentru execuția lucrării „Alimentare cu Apă și Canalizare Menajeră în Comuna Forotic”, având termen de finalizare 12 luni, cât și pe acela de execuție a lucrării „Reabilitare și Modernizare Școală Gimnazială Petru Oallde, Grădinița, Sala de Sport și Grup Sanitar“ (în valoare de 1.487.333 lei fără TVA), cu termen de execuție de 11 luni. Ambele lucrări au fost adjudecate de SC PROF CON INVEST SRL Baia Mare, în cazul celei dintâi – contract ce implică și proiectarea – în asociere cu SC PROCON ROADPIPE SRL Oțelu Roșu.

 

„Odată cu implementarea acestor proiecte va crește dorința de a locui într-un loc civilizat, de a-ți duce copilul la o școală nouă, precum și prețul proprietăților din comună”, mai precizează Alexandru Sporea.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available