Apel la rațiune, cu credința în suflet, al medicului Virgil Musta. „Suntem încă pe panta ascendentă a îmbolnăvirilor și a deceselor!” 

Secția ATI dedicată COVID-19 din cadrul Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara este aproape plină, iar medicul Virgil Musta atrage atenția că, pe fondul relaxării măsurilor de distanțare socială și de izolare, situația poate degenera oricând, iar locurile în spitale pot deveni insuficiente.

„Sunt mulți care nu înțeleg că suntem încă pe panta ascendentă a îmbolnăvirilor și a deceselor! Sunt destui oameni în jurul nostru care au virusul, unii asimptomatici sau cu simptomatologie minoră, ceea ce crește riscul să luam oricare dintre noi infecția și nu știm cum va evolua boala la fiecare dintre noi. Sunt tot mai mulți pacienți în stare gravă internați, iar secțiile de terapie intensivă dedicate COVID-19 sunt aproape pline, chiar și la noi la Timișoara. S-au creat spitale suport și se iau măsuri de creștere a capacității, dar chiar și așa, locurile pot deveni insuficiente dacă numărul cazurilor crește mult și continuu”, explică Virgil Musta.

Suntem într-un război, regulile trebuie respectate

Medicul care a tratat, până acum, zeci de cazuri grave de COVID-19 subliniază că este vital ca, în această perioadă, să fie respectate toate regulile astfel încât în România să nu se înregistreze o situație similară celei din Italia.

„Trecem printr-o perioadă periculoasă, foarte înșelătoare. Afară este frumos și toți avem tendința de a ceda și a slăbi măsurile de distanțare socială și de izolare. Ne pregătim mulți de Sfintele Sărbători de Paști, mergem prin magazine și piețe să ne aprovizionăm. Acestea sunt aglomerate, iar cozile sunt mai mari. Este foarte important să rămânem foarte raționali zilele acestea, zile care pot ajuta la depășirea mai rapidă și mai ușoară a epidemiei sau pot duce la o situație foarte grea ulterior.

Suntem într-un război în care nici unii dintre noi nu am mai fost, iar acest lucru impune schimbarea modului de gândi, de a ne comporta și de a acționa. Impune renunțări și sacrificii materiale, dar nu imi doresc ca aceste sacrificii să însemne chiar viața noastră sau a persoanelor dragi nouă”, spune medicul Virgil Musta.

De Paște, ne rugăm acasă

Și, pentru că cel mai bun exemplu este cel personal, medicul spune că, de Paște, va sta acasă, doar cu familia: „Eu sunt credincios și îl iubesc pe Dumnezeu și aș dori să avem un Paște fericit, cu bucurie și multă lumină în suflet. Dar, vreau ca și la anul să petrecem Sfintele Sărbători de Paști împreună. Pentru aceasta, la noi în familie ne-am pregătit mai modest decât în ceilalți ani (cumpărături și alte lucruri materiale). Mă voi ruga acasă și voi petrece Sarbătorile Pascale doar cu familia mea, acasă. Vă îndemn să faceți la fel și voi și sunt convins că Bunul Dumnezeu ne va ocroti și ne va ajuta să trecem cu bine peste această pandemie”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available