Aproape 90.000.000 de euro pentru proiecte transfrontaliere cu arie de acoperire în Caraș-Severin, Timiș și Mehedinți și în șase districte din Serbia

 

A fost lansat Programul Interreg IPA România – Serbia, care continuă finanţarea cooperării transfrontaliere în zona de graniţă, pentru perioada 2021 – 2027. Totodată, a fost lansat și primul apel pentru propuneri de proiecte în cadrul acestui program.

 

Programul Interreg IPA România – Serbia este cofinanțat de Uniunea Europeană și pentru perioada 2021 – 2027 are un buget total de 87.725.681 euro. Primul apel pentru propuneri de proiecte al programului a fost lansat săptămâna aceasta, cu un buget de aproximativ 26.000.000 de euro.

 

„Bugetul este destinat finanțării de proiecte privind protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice; sănătate și educație; turism și cultură, respectiv managementul frontierei, concentrându-se în acest fel pe dezvoltarea zonei de graniță prin intermediul unor priorități ce urmăresc dezvoltarea economică și socială, protecția mediului și creșterea capacității de management a frontierei”, a declarat directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Timișoara, Anca Lolescu.

 

Termenul limită pentru depunerea proiectelor în cadrul primului apel este 1 februarie 2023. Pot aplica pentru finanțare autorități publice locale și regionale, primării, consilii județene, instituții de cercetare, școli, facultăți, ONG-uri, instituții culturale, camere de comerț sau agenții de dezvoltare regională din trei județe din România – Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș – și din șase districte din Republica Serbia – Banatul de Nord, Banatul Central, Banatul de Sud, Borski, Branicevski și Podunavski. „Potențialii beneficiari vor folosi în exclusivitate sistemul informatic JeMS pentru transmiterea documentelor și vor beneficia de opțiunile de costuri simplificate pentru decontarea cheltuielilor, respectiv de o simplificare a sistemului de implementare a proiectelor”, a precizat Anca Lolescu.

 

Managementul programului este asigurat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar Ministerul Integrării Europene din Serbia este Autoritate Națională.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available