CSM Reșița, club cu șapte secții, 48 de antrenori și peste 600 de tineri legitimați, are de astăzi ca sponsor principal compania Aquacaraș, cea care a fost adusă pe profit sub managementul lui Gheorghe Filipescu.
Semnarea contractului de sponsorizare a avut loc astăzi, 23 august, la sediul Aquacaraș, prilej cu care a fost organizată o conferință de presă la care au participat directorul general al societății, Gheorghe Aurel Filipescu, primarul Reșiței, Ioan Popa, un reprezentant al Consiliului Județean, Zaharia Rădoi, consilierul președintelui Romeo Dunca (aflat în concediu), președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, precum și noul antrenor principal al echipei de fotbal din Liga 2, Flavius Stoican.
Anunțul privind atragerea Aquacaraș alături de clubul municipalității reșițene l-a făcut primarul Ioan Popa: „Prin bunăvoința domnului Aurel Filipescu, a colegilor noștri de la Aquacaraș, prin bunăvoința președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, am reușit să atragem resurse financiare importante ca sponsorizare pentru a sprijini clubul sportiv reșițean, care reprezintă nu doar Reșița, în Liga a 2-a de fotbal, reprezintă practic tot județul Caraș-Severin și Banatul de Munte. E o chestiune de normalitate, eu aștept de mulți ani să vină lângă noi agenți economici, e mai greu se pare în ultima vreme cu agenții economici privați. Aquacaraș este operatorul nostru de apă-canal, cu care avem o relație extrem de bună, și mă bucur că au acceptat să vină să ne susțină. Evident că jucătorii de fotbal vor purta pe echipament însemnele Aquacaraș”.
Gheorghe Filipescu a făcut cunoscută valoarea contractului de sponsorizare: 100.000 de lei pe lună, pe parcursul întregului sezon competițional 2023-2024. Și a prezentat contextul în care el, ca director general al Aquacaraș, împreună cu președintele Consiliului de Administrație, Hadrian Popescu, și cu ceilalți reprezentanți ai acționarilor Aquacaraș aflați în echipa de conducere a companiei au decis să sprijine financiar sportul cărășean: „Viziunea companiei noastre este ca profitul să se reinvestească pentru îmbunătățirea activității și a serviciilor oferite cetățenilor. În același timp, dorim să fim alături de comunitate. Am sprijinit și administrat, în interesul județului, bacul de la Moldova Nouă și am făcut acest lucru cu profesionalism și dedicare. Din cauze ce nu ni se datorează a trebuit să renunțăm la această activitate, așa că am răspuns pozitiv la solicitarea venită din partea Primăriei Reșița și a iubitorilor de fotbal din județul nostru și vom susține financiar activitatea fotbalistică a echipei de Liga 2, CSM Reșița, precum și a celor peste 600 de tineri ce practică diverse sporturi în Valea Domanului. E un pas mic, dar de care echipa avea nevoie. Primăria Reșița susține cât poate clubul din Valea Domanului, ne-am alăturat și noi acum și ne-am bucura să mai vină în acest proiect frumos și alți parteneri. Noi, Aquacaraș, suntem alături de sport, de CSM Reșița, de oamenii de calitate pe care îi are clubul-fanion al județului Caraș-Severin. Avem încredere în acest proiect! Hai CSM Reșița!”.
Primarul Popa și-a exprimat și el speranța ca exemplul oferit de Aquacaraș să fie urmat și de alte firme din Caraș-Severin. „Sper să fie un prim pas, un semnal și pentru alte societăți comerciale care înțeleg să vină alături de noi, pentru că au și beneficii de pe urma acestor acțiuni de sponsorizare. Țin să menționez că avem 48 de antrenori și 650 de copii legitimați la club, ca să se înțeleagă că banii nu merg toți în fotbal. Copiii Reșiței, copiii din Banatul de Munte au șansa să performeze în diferite sporturi, iată în șapte secții doar la clubul municipal, și asta e o bucurie”, a spus edilul Reșiței.
Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a transmis că a susținut și va susține în continuare sportul cărășean. „Corectitudinea în alocarea de bani către localitățile din județ face posibilă susținerea de activități sportive. Reșița este orașul cu cel mai mare număr de locuitori din județ și, cu toate acestea, a trebuit să așteptăm mandatul din 2020 pentru ca municipiului Reșița să-i fie alocate de la Consiliul Județean alte sume de bani, în funcție de numărul de locuitori. Dacă până atunci, în perioada 2016-2020, sumele alocate din rectificare, care a depins de conducerea CJ, pentru reședința de județ au fost destul de mici, începând cu mandatul meu lucrurile au intrat în normal, nu numai pentru Reșița, ci și pentru celelalte orașe din județ. Din cei 10 milioane de lei alocați, spre exemplu, Primăria Reșița a putut susține mai eficient activitățile sportive, printre care și fotbalul reșițean. Consiliul Județean Caraș-Severin și toți consilierii acestuia, fără a ne uita la culoarea politică, vor vota la fel și la alocările viitoare. Pentru că atunci când a fost vorba de banii veniți la rectificare, în final, după puține contre, au votat în unanimitate alocarea lor. Efortul pe care îl face astăzi Aquacaraș, respectiv alocarea din profit a unei sume consistente pentru a sprijini echipa rosso-nerilor, este posibil prin implicarea Consiliului Județean Caraș-Severin și personal a președintelui acestuia, care a făcut posibilă creșterea performanței societății și recuperarea unor prejudicii importante suferite de Aquacaraș în anii precedenți”, se arată în mesajul lui Romeo Dunca, transmis de consilierul acestuia.
Despre declarațiile pe teme strict fotbalistice din conferința de presă de astăzi, într-un articol viitor.