Aquacaraș întoarce foaia: Antreprenori penalizați cu 7 milioane de lei! Și lucrări deblocate în patru orașe din Caraș-Severin!

 

Vești bune pentru locuitorii din Caransebeș, Oțelu Roșu, Moldova Nouă și Băile Herculane, aduse de conducerea Aquacaraș. Lucrările de construire și reabilitare a surselor de apă și a stațiilor de tratare din cele patru orașe au fost deblocate.

 

O investiție demarată în 2013, când asocierea de firme Urbicon – Tehnocer – Hydro Carpați a câștigat procedura de licitație publică, avea să devină o adevărată bătaie de joc. Situația a fost analizată de conducerea Aquacaraș – managerul Gheorghe Filipescu, președintele Consiliului de Administrație, Hadrian Popescu, și managerul Unității de Implementare a Proiectelor, Daniel Basaraba – împreună cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Concluzia? „Lucrările au fost întârziate repetat de constructori și în final abandonate, motiv pentru care am hotărât deschiderea unui proces la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, unde solicităm obligarea antreprenorului la plata sumei de 7,3 milioane de lei, reprezentând penalități de întârziere.”, anunță reprezentanții Aquacaraș.

 

După inventarierea lucrărilor executate și trecerea în conservare a instalațiilor, conducerea Aquacaraș a întocmit documentele necesare pentru relicitarea lucrărilor neefectuate. Au rezultat următoarele procente de execuție: Stație tratare apă Caransebeș – lucrări executate până în prezent în proporție de 86,24%; Stație nouă de tratare a apei Băile Herculane – 54,84%; Front captare, conducte de aducțiune și stație de clorare în Oțelu Roșu – 86,79%; Reabilitare front captare, conducte de aducțiune și stație de clorare Moldova Nouă – 86,29%.

 

Licitația pentru executarea lucrărilor rămase în aer a fost câștigată de Asocierea Terra Dinamic SRL – Aqua Tehnology Design SRL, astfel că ieri, 13 octombrie, la sediul societății AquaCaraș, s-a semnat contractul cu noul antreprenor. „Acesta preia lucrările în stadiul actual și își asumă să le finalizeze într-un termen de 6 luni de la momentul emiterii ordinului de începere”, transmite conducerea Aquacaraș. Valoarea contractului este de 19.739.356,70 lei fără TVA.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available