Atelierul Ornamentelor de Crăciun. Tinerii din Reșița învață cum să confecționeze steluțe, acadele sau globuri din macramé

 

Centrul de Tineret Mansarda din Reșița găzduiește, la acest sfârșit de săptămână, un atelier de confecționat ornamente pentru Crăciun. Activitatea este coordonată de designerul Florina Bobar.

 

Timp de două zile, la Centrul de Tineret Mansarda de la Blocul Fetelor, tinerii creativi din Reșița, ajutați de designerul Florina Bobar, învață să confecționeze ornamente de Crăciun utilizând nodurile și tehnicile cele mai folosite în macramé – înnodare de bază, design introductiv și aplicare. „Fiind un atelier cu tematică de sărbătoare, Florina ne arată pas cu pas cum se fac câteva decorațiuni de Crăciun din șnur, cum ar fi o acadea, o steluță, căciuliță, modele care fac parte din colecția nouă de ornamente Bobar Deco. Macrameul este o tehnică textilă care se lucrează prin înnodarea șnururilor și prin această tehnică se poate realiza o gamă largă de obiecte: de la decorațiuni de perete, lămpi și covoare, până la genți, curele și brățări. Deși a devenit foarte popular în anii 70, are o tradiție mult mai lungă și este cunoscut de secole în diferite locuri din întreaga lume”, spune Ionela Pleșan de la Centrul de Voluntariat Reșița.

 

Atelierul este gratuit, materialele și instrumentele fiind ofertie de organizatori. „Locurile s-au completat repede, condiția a fost ca doritorii să ne scrie mesaj prin care să povestească care este activitatea preferată de sărbători”, explică Ionela Pleșan.

 

Atelierul Ornamentelor de Crăciun face parte din proiectul „250 de ani în 250 de ore”, inițiat de Centrul de Voluntariat Reșița și finanțat de Primăria Reșița prin Programul „Granturi. Reșița 250 de ani de foc nestins”. Proiectul celor de la Centrul de Voluntariat include 250 de ore de workshop-uri de artă şi cultură urbană, coordonate de specialiști. „Am înființat un program cultural format din ateliere și workshop-uri, stimulând tinerii să descopere o alternativă de timp liber în timp ce învață să participe la viața culturală a orașului. Pentru ateliere de educație nonformală, cum sunt cele din proiect, pur și simplu nu există un substitut. Una este învățarea în școli și una este învățarea prin experimentare, prin practică, prin interacțiunea și deschiderea trainerilor, formatorilor și a celorlalți participanți, când fiecare tânăr sau copil devine o prioritate”, precizează reprezentanții Centrului de Voluntariat Reșița.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite