BAC 2020. Candidați din Reșița, Oravița și Moldova Nouă, eliminați pentru tentativă de fraudă

Astăzi, 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română, scris. În Caraș-Severin examenul nu a fost lipsit de incidente, 3 candidați fiind eliminați pentru tentativă de fraudă. Aceștia nu vor mai putea participa la examen pentru următoarele două sesiuni.

1.784 de candidați s-au prezentat, în această dimineață, la cele 16 centre de examen din Caraș-Severin pentru a susține prima probă a examenului de Bacalaureat. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean, au fost 89 de absenți la această probă.

La intrarea în unitățile de învățământ, tuturor candidaților le-a fost făcut triajul epidemeiologic. Niciun elev nu a fost respins în urma controlului.

În schimb, 3 candidați de la centrele de examen de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița și Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, după ce au fost descoperite asupra lor telefoane mobile. „Conform metodologiei, nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, cu interdicția de participare la examen pentru următoarele două sesiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

Ce urmează

Următoarele probe vor avea loc conform următorului calendar: marți, 23 iunie – Limba și literatura maternă; miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului și joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00, și pe 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. „În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora”, precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Sursă foto: reporterntv.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite