Bacalaureat în Caraș-Severin. Peste o sută de absenți și doi eliminați, la proba obligatorie a profilului

 

Astăzi, 2 iulie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul Examenului național de Bacalaureat – Matematică sau Istorie.

 

Dacă prima probă a Examenului național de Bacalaureat, cea la Limba și literatura română, s-a desfășurat fără incidente în Caraș-Severin, nu același lucru s-a întâmplat și astăzi, la proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Doi candidați, ambii de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă și nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. „Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Candidații surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

La această probă, și numărul absenților a fost mult mai mare decât la prima. Potrivit datelor centralizate de ISJ Caraș-Severin, au fost prezenți 1.331 de candidați din totalul de 1.433 înscriși la această probă, 102 neprezentându-se la examen.

 

Următoarele probe vor avea loc joi, 4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării – Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie sau Psihologie, respectiv vineri, 5 iulie – Limba si literatura maternă – pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

 

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și online, este programată în data de 8 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie, în centrele de examen și online. Rezultatele vor fi afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, prin intermediul unor coduri.

 

Sursă foto: stiripesurse.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available