Bani pentru idei creative și inovatoare. Opt proiecte primesc finanțare din Fondul Științescu Banatul Montan

 

În urma evaluării făcute de un juriu format din specialiști, Științescu Banatul Montan a desemnat proiectele care vor primi finanțare și vor fi implementate în cadrul primei ediții a programului la Reșița.

 

Fondul Științescu – program care finanțează proiecte educaționale bazate pe aplicații practice ce dezvoltă pasiunea pentru științe pentru copii cu vârste între 3 și 18 ani – a fost lansat la Reșița la începutul acestui an, fiind derulat de Fundația Comunitară Banatul Montan, împreună cu Romanian-American Foundation, Federaţia Fundaţiile Comunitare din România și finanțatorul local Nhood.

 

În cadrul apelului de proiecte, au fost depuse 13 aplicații de către echipe formate din profesori și elevi și grupuri de inițiativă. În urma jurizării, au fost selectate opt proiecte, au anunțat reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan: „Juriul a decis! Au fost depuse 13 proiecte eligibile în valoare de 115.000 lei, iar din bugetul în valoare de 45.000 lei se vor finanța opt proiecte. Mulțumim juriului pentru timpul acordat în selectarea și evaluarea proiectelor, sunteți minunați! Felicitări celor opt proiecte câștigătoare ce vor fi implementate prin Fondul Științescu!”.

 

În ordinea punctajelor primite, proiectele care vor fi finanțate și implementate prin Științescu Banatul Montan sunt: „Parfum de chimie” – Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița; „Robotics Now” – Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reșița; „Town3d” – Grup de inițiativă; „Joaca de-a știința” – Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui” Reșița; „Totul despre  apă” – Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița; „CNTeLe-scop” – Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița; „ArchiMinds” – Grup de inițiativă și „Desen, grafică, pictură, forme artistice şi ştiinţifice de educaţie pentru copii” – Grup de inițiativă.

 

Juriul a fost format din cinci membri: Bianca Băilă – membru al echipei executive a Fundaţiei Comunitare Timişoara din 2018, Grant Manager al Fondului Ştiinţescu Timişoara, artistă vizuală şi manager cultural, dar şi om de comunicare pentru diferite alte programe ale Fundaţiei Comunitare Timişoara; Daniela Copaci – profesionist în managementul proiectelor, cu o experiență de peste 15 ani în conducerea inițiativelor locale și europene în domenii precum inovarea ecologică, digitalizarea, dezvoltarea ecosistemelor start-up și economia circulară. În prezent, susține administrația locală a orașului natal, Reșița, cu dezvoltarea inițiativelor de regenerare urbană și RTDI – Research, Technological Development and Innovation. De asemenea, este responsabil de coordonarea proiectelor internaționale de inovare digitală în calitate de Program Manager în ERNACT – European Digital Network; Ildiko Pataki – consilier pentru politici educaționale în cadrul Primăriei Reșița, conduce programul ReEduSmart pentru a conecta serviciile educaționale cu viața reală și programul de reurbanizare a orașului, sprijinind dezvoltarea strategică a resurselor umane ale comunității, prin implementarea de soluții creative în parteneriat cu sectorul de afaceri local, școlile și alte părți interesate privind educația, cu accent special pe viitoarele abilități și competențe pentru secolul XXI; Claudiu Dolot – doctor în economie, cu o experiență de peste 20 de ani în managementul financiar bancar, coordonând de-a lungul timpului sucursale bancare din Reșița și Timișoara, cu rezultate remarcabile. A fost cadru didactic asociat în mediul universitar 5 ani de zile și mai apoi și-a dedicat activitatea ca profesor la proiectul Școala de Bani a BCR; Sorin Dumitru – inginer, sociolog, cu expertiză în coordonare de proiecte la nivel național și internațional, cu peste 21 de ani de experiență profesională în domeniul modernizării și consolidării capacităților pentru Dezvoltarea Economică Locală.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available