Baza sportivă de la Liceul „Traian Vuia”, pe ultima sută de metri

 

O nouă bază sportivă va fi, în curând, funcțională în municipiul Reșița. Este vorba despre cea amenajată pe malul Bârzavei, lângă Liceul Teoretic „Traian Vuia”, printr-un proiect derulat de Compania Națională de Investiții (CNI).

 

Baza sportivă de la Liceul Teoretic „Traian Vuia”, construită pe un fost teren din bitum, degradat și impropriu pentru activități sportive, va fi una de tip II, cu teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, clădire pentru vestiare, nocturnă. De asemenea, vor fi alei pietonale și spații verzi. Lucrările, în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei, sunt în curs de finalizare, finanțarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții.

 

Baza sportivă nu va deservi doar unitatea de învățământ, politica Primăriei Reșița fiind aceea de a deschide terenurile și sălile de sport pentru comunitate. „Având în vedere lipsa spațiilor de sport în întreaga țară, și interioare și exterioare, se lucrează acum la Ministerul Educației la elaborarea unor reglementări astfel încât, în perioadele în care nu sunt elevi, aceste spații – terenuri și săli de la unitățile de învățământ – să poată fi puse la dispoziția altor entități, bineînțeles, în anumite condiții. Eu m-aș bucura foarte mult pentru că dacă vă uitați prin oraș veți vedea că, de foarte multe ori, în afara orelor de școală nu e nimeni pe terenurile de sport. Trebuie să punem la dispoziția tinerilor aceste spații în mod curent”, a declarat primarul Ioan Popa.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite