Cadrele didactice din Caraș-Severin, îndemnate să se imunizeze împotriva COVID-19. Până acum, 57% dintre acestea s-au vaccinat cu cel puțin o doză

Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”, demarată de Ministerul Educației pe 7 aprilie, a fost lansată, astăzi, și în Caraș-Severin. Demersul vine pe fondul interesului scăzut pentru imunizarea împotriva COVID-19 înregistrat în rândul cadrelor didactice.

 

Potrivit datelor colectate de la unitățile de învățământ și centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), până în momentul de față, mai puțin de jumătate dintre cadrele didactice din Caraș-Severin s-au vaccinat (cel puțin cu o doză) împotriva COVID-19. Mai exact, 24,47% dintre acestea au efectuat schema de imunizare completă (prima doză + rapel), iar 32,37% s-au vaccinat cu prima doză și sunt programate pentru rapel. Situația a fost prezentată, astăzi, în cadrul evenimentului de lansare a Campaniei Naționale „Vaccinare și testare pentru învățare!”, organizat în sala de ședințe a Palatului Administrativ din Reșița.

 

Prezent la acțiune, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Sorin Ion, a declarat că această campanie „este una de promovare atât a vaccinării în rândul cadrelor didactice, cât și a testării pentru elevi, scopul final acela ca, la reluarea cursurilor, la începutul lunii mai, cât mai mulți copii să fie prezenți fizic în școală, iar începutul noului an școlar, în septembrie, să ne găsească într-o stare de normalitate”.

 

La rândul său, inspectorul școlar general al ISJ Caraș-Severin, Carina Pristavu, a subliniat faptul că „este importantă vaccinarea și testarea tuturor celor implicați în actul educațional, în vederea combaterii pandemiei, pentru a putea reveni în siguranță, fizic, la școală. În cadrul acestei campanii ne bazăm pe partenerii noștri: reprezentanții autorităților publice locale și județene și cei ai Direcției de Sănătate Publică”.

 

Întâlnirea s-a desfășurat în sistem mixt, prin participare fizică și online, și la ea au luat parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin Marius Isac, viceprimarul Reșiței Mădălina Chiosa, directori ai unităților de învățământ preuniversitar, reprezentanți ai Centrului Universitar UBB din Reșița, precum și reprezentanții federațiilor sindicale din educație, ai părinților și elevilor și ai societății civile.

 

Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” se derulează până pe 29 aprilie, în fiecare județ din România.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available