Campanie de testări gratuite pentru hepatita C în Reșița

 

Începând de astăzi, timp de zece zile, în Reșița se desfășoară o campanie de testare gratuită pentru depistarea hepatitei virale C (HCV) în rândul populației.

 

În perioada 16-25 iunie, Asociația pentru Promovarea Tinerilor, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și Primăria Reșița, organizează campania „Microeliminare a HCV în Caraș-Severin“, prin care reșițenii au posibilitatea să se testeze gratuit de hepatita virală C. „Acțiunea marchează Săptămâna Europeană a Testării și are ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare a populației asupra beneficiilor testării si depistării precoce a HCV”, informează reprezentanții municipalității.

 

Locațiile unde reșițenii se pot testa gratuit sunt următoarele:

  • Centrul Civic – Piața 1 Decembrie 1918, interval orar: 12.00 – 20.00
  • Parcul Tricolorului, Bd. Republcii, orele 12.00 – 20.00
  • Câlnic, Școala Primară Câlnic, 16.00 – 20.00
  • Doman, Școala Doman (20-21 iunie), 16.00 – 20.00
  • Țerova, Școala Țerova (20-21 iunie), 16.00 – 20.00

 

Hepatita C este o boală virală care afectează ficatul, la 80% dintre pacienți boala neavând simptome. Virusul hepatic C este responsabil de 70% dintre hepatitele cronice și între 15 și 30% dintre cirozele și cancerele hepatice. Lipsa tratamentului antiviral, care vindecă 95% din cazuri dacă este luat la timp, duce la complicații grave pe termen lung. HCV se transmite pe cale sexuală sau prin contactul cu sânge infectat – instrumentar medical nesterilizat, transfuzii sanguine, truse de manichiură nesterilizate, tatuaje cu instrumentar nesterilizat.

 

„Dacă Hepatita C nu dă simptome, testarea este cea mai importantă modalitate de a afla că o ai pentru a putea urma tratamentul și a te vindeca. Testarea este ușoară, rapidă și se face prin prelevarea unei picături de sânge din deget.

Testarea înseamnă viață!

Hepatita C poate fi vindecată!”, transmit organizatorii campaniei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available