Campionat de pandemie la Liga a II-a. Bobar: „Dacă rămâne aşa cum e stabilit acum… E aproape imposibil să plăteşti 10.000 de euro pe lună pentru testările COVID”

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a validat săptămâna aceasta noul sistem competiţional pentru Liga a II-a. Formatul adoptat ţine cont de problemele apărute şi în domeniul sportului din cauza pandemiei, principala preocupare a factorilor de decizie fiind menţinerea integrităţii sportive a competiției, astfel încât cele mai bune echipe să fie desemnate pe teren, în condiţiile unei reduceri semnificative a cheltuielilor. Iar scăderea costurilor se face prin reducerea numărului de jocuri.

Concret, în ediția 2020/2021, echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regulat, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

Cele şase fruntaşe vor juca tur-retur în play-off, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1. Celelalte echipe vor fi repartizate pe două grupe de play-out, serii în care participantele se vor întâlni o singură dată.

Cristian Bobar, preşedintele grupării CSM Reşiţa, crede că noul sistem e unul bun, dar atrage atenţia asupra testărilor, care vor pune la grea încercare bugetele cluburilor.

„Noul sistem este agreat de majoritatea conducătorilor de club. Sunt mai puţine meciuri de disputat. Sunt 26 de jocuri pentru echipele care intră în play-out şi 30 pentru formaţiile care merg în play-off. Dacă se juca un campionat normal, după vechiul sistem, am fi avut 38 de jocuri. Dar, chiar şi cu această reducere, va fi foarte dificil, din cauza testelor COVID, şi cred că trebuie găsită o altă soluţie în privinţa asta. Dacă rămâne aşa cum e stabilit acum, să te testezi din cinci în cinci zile, e foarte greu! Credeţi-mă, vor fi 40-50% dintre echipele de Liga a II-a şi a III-a care, la un moment dat, vor ridica mâna şi vor renunţa. Este aproape imposibil să plăteşti 10.000 de euro pe lună pentru teste, în condiţiile în care mulţi sponsori nu se mai implică, iar spectatorii nu au voie la meciuri. În alte locuri e voie. Stadioanele sunt mari, nu cred că ar fi o problemă să laşi 10% spectatori la joc. Să revenim uşor-uşor spre normalitate, respectând bineînţeles protocoalele. Din păcate, bugetele sunt mai mici, iar cheltuielile sunt mult mai mari. Toată lumea este nervoasă şi agitată din această cauză. Am vorbit şi cu dl primar Ioan Popa, dânsul va susţine fotbalul cât va putea, dar, repet, este extrem de greu”, a declarat Cristian Bobar.

În altă ordine de idei, rosso-nerii vor susţine în acest weekend ultimul joc de verificare. Vineri, de la ora 18.00, rosso-nerii vor disputa la Severin cel de-al doilea amical contra formaţiei FCU Craiova. Campionatul Ligii a II-a va începe în 29 august.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite