Campionatul Național de Viteză în Coastă începe luna aceasta, iar etapa reşiţeană va avea loc în 4 şi 5 iulie

Nebunia cu pandemia a dat peste cap şi socotelile Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, care a anulat, a amânat şi a reprogramat competiţii, în funcţie de evoluţia imprevizibilului COVID-19. Campionul reşiţean Lucien Hora este focusat pe etapa din Valea Domanului.

După luni de zile presărate cu incertitudini, situaţia pare a fi sub un relativ control, ceea ce a permis forului tutelar să creioneze calendarul competiţional pentru un sezon a cărui deviză ar putea fi: „Mai bine mai târziu decât niciodată”. Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății dă undă verde competițiilor sportive în aer liber începând cu 15 iunie, iar la o săptămână de la această dată vor tura motoarele şi piloţii din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.

Şase etape va avea actualul sezon. Competiţia va începe în zilele de 20 şi 21 iunie la Cheile Grădiştei, iar a doua oprire a caravanei VTM va fi la Cupa Reşiţa, în weekendul 4-5 iulie. Iată calendarul complet:

20-21 iunie – Cupa Cheile Grădiştei, powered by TOTAL;
04-05 iulie – Cupa Reşiţa;
01-02 august – Trofeul Sinaia;
29-30 august – Trofeul Râşnov, powered by TOTAL;
19-20 septembrie – Trofeul Câmpulung Muscel;
10-11 octombrie – Trofeul Opel (Braşov), powered by TOTAL.

Lucien Hora: „Sper ca spectatorii să aibă acces la competiție”

Şi campionul reşiţean Lucien Hora se pregăteşte pentru confruntarea cailor-putere. Echipa sa, CB Rally Vest, face eforturi pentru a termina pregătirile în timp util. Participarea la prima etapă e sub semnul întrebării, dar piloţii echipei timişorene vor face cu siguranţă spectacol în Valea Domanului, la Cupa Reşiţa.

Prima etapă e puţin cu semnul întrebării pentru mai mulți piloţi de la CB Rally Vest Timișoara; mașinile nu sunt gata, piesele nu au venit, dar sigur o mașină de la noi va merge la Cheile Grădiștei. Eu mă număr printre cei care așteaptă să ajungă piesele, iar prima etapă este în 20-21 iunie. Sunt încă probleme, nu se știe cum va fi, este prima etapă și cu siguranță se va disputa fără spectatori… o etapă mai „dubioasă” din punctul ăsta de vedere. Lola este încă desfăcută, așteptăm piesele. Ne-am apucat de pregătiri pentru etapa de la Reșița, organizare, acte, o mulţime de lucruri sunt de făcut. Sperăm să rezolvăm totul, căci timpul este scurt. Sper ca spectatorii să aibă acces la competiție, căci fără spectatori nu văd niciun farmec. Dacă totul merge bine, sperăm să aliniem echipa completă în Valea Domanului. Sper ca de la 1 iulie să se mai renunțe la unele restricții, pentru ca oamenii să poată veni la spectacol, căci este un spectacol şi fără ei competiţia n-are niciun farmec. Bănățenilor le spun să trăiască cu speranța că la Reșița o să fie o etapă foarte bine organizată, așa cum a fost de fiecare dată, că vor fi multe maşini tari, şi că vor putea veni să le vadă pe traseu; ne dorim să facem o sărbătoare din toată această activitate a noastră”, a afirmat multiplul campion Lucien Hora, actualul deţinător al titlului naţional absolut în CNVC.

Sursă foto: FRAS

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite