Candidați altfel. „La noi, lista nu a făcut-o domnul Mocioalcă, nu a făcut-o domnul Vela, nu a făcut-o Ionuț Popovici! Lista au făcut-o membrii noștri!”

Alianța USR PLUS dorește să le redea românilor încrederea în clasa politică propunând pentru Parlament candidați altfel, care să înlocuiască „vechea gardă” care de 30 de ani alternează la putere cu rezultate dezastruoase pentru țară.

„Am avut parte de 30 de ani în care am fost conduși de politicieni cu experiență. Ce ne-au adus nouă acești 30 de ani? Faptul că noi nu avem experiență este un dezavantaj? Dimpotrivă. Faptul că nu avem experiență și că nu am avut contact cu vechea clasă politică este un avantaj, pentru că venim cu un suflu nou, cu o mentalitate nouă. Aceasta este diferența dintre noi și ceilalți. Noi venim în fața cărășenilor, în fața alegătorilor, cu o echipă altfel, diferită de toate celelalte echipe lansate de contracandidații noștri”, a declarat președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar, candidatul care deschide lista Alianței USR PLUS pentru Camera Deputaților.

„Caraș-Severinul arată ca o casă părăsită. Cine e de vină?”

La rândul său, Miroslav Tașcu-Stavre, poziția a 2-a pe lista USR PLUS din Caraș-Severin pentru Camera Deputaților, a făcut o radiografie a clasei politice care a condus destinele județului Caraș-Severin în ultimii 30 de ani: „Acum, Caraș-Severinul arată ca o casă părăsită. O casă în care mai locuiesc bunicii noștri. 100.000 de oameni au plecat din județ sau au dispărut prin îmbătrânire. 1 din 3 cărășeni a fugit de aici, din această casă părăsită, la Timișoara, în Austria, a dispărut din statistică. Cine e de vină? Cine au fost administratorii județului? Cine sunt oamenii trimiși în Parlament timp de 30 de ani? Mereu aceiași politicieni care jonglează. Acum sunt pe la PSD, se mută puțin la Pro România, acum se întoarce înapoi (gen Ion Mocioalcă, n.r.)… Domnul Tabugan a trecut pe la patru partide, a făcut un tur, așa, mare. Asta a fost alternativa: aceleași personaje de 30 de ani”.

„Noi nu suntem la fel!”

Oferta politică a Alianței USR PLUS este una diferită, construită pe competență, onestitate și profesionalism. „În democrațiile consolidate, oamenii au încredere în politicieni. În România, politica e pe ultimele locuri la capitolul încredere. Doar 1 din 10 români are încredere în politicieni. 60% dintre români nu votează pentru că își spun că oricum nu se întâmplă nimic, nu se schimbă nimic, toți sunt la fel. Nu e adevărat. Noi nu suntem la fel! Noi ținem la principii și le respectăm. La noi nu a pus Andrei Plujar cu mâna lista de candidați. Noi am avut o competiție internă în care ne-am înscris și colegii noștri, într-un exercițiu democratic, au votat. Lista nu a făcut-o domnul Mocioalcă, nu a făcut-o domnul Vela, nu a făcut-o Ionuț Popovici! Lista au făcut-o membrii noștri! Așa se poate face politică altfel: respectând democrația!”, a precizat Miroslav Tașcu-Stavre.

Candidații USR PLUS consideră că în România este timpul pentru o guvernare de dreapta care să se bazeze pe o majoritate solidă în Parlament, prioritățile Alianței fiind educația, infrastructura și sănătatea.

(P)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite