Caraș-Severin: Absenteism și rezultate sub rata de promovare de anul trecut, la simularea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională

 

Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a care au participat la simularea examenului de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat, au aflat, astăzi, rezultatele. În Caraș-Severin, la Evaluarea Națională, doar 61% dintre elevi au luat note peste 5, iar la Bacalaureat, rezultatele sunt mult mai slabe, rata de promovare fiind de numai 42,33%.

 

Rezultatele înregistrate de elevii din Caraș-Severin la simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat sunt sub cele pe care absolvenții de gimnaziu și de liceu de anul trecut au reușit să le obțină la examenele propriu-zise din vară, când 65,8% dintre candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională, iar rata de promovare la Bacalaureat a fost de a fost de 58,46%.

 

Conform datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), anul acesta, la simularea examenului de Bacalaureat au participat în județul Caraș-Severin 1.272 de elevi, din totalul de 2.115 înmatriculați în anul școlar curent în clasele a XII-a zi și a XIII-a seral. Probele simulării examenului de bacalaureat au fost susținute între 28 martie și 31 martie, iar procentul de promovare la nivelul județului Caraș-Severin este de 42.33%.  Cele mai bune rezultate au fost obținute la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița (86,87%), Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reșița (76,92%),  Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş (58,25%), Liceul Teologic Baptist din Reşiţa (57,14%), Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reșița (56,58%) și Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa (50%). La polul opus se situează șase unități de învățământ cu rată de promovare zero: Colegiul Tehnic din Reșița, Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci” din Bocșa, Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș, Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu” din Prigor, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița și Liceul Tehnologic „Sf Dimitrie” din Teregova.

 

La simularea Evaluării Naționale, din cei 1.948 de elevi înmatriculați în clasa a VIII-a în caraș-Severin, au fost prezenți 1.743. 66,72% dintre aceștia au obținut cel puțin nota 5 la Limba și literatura română, iar la Matematică, 55,17%.

 

Notele obținute de elevi la la simularea examenelor naționale nu se publică în mod centralizat pe portalul Ministerului Educației, ci sunt prezentate doar la nivelul școlilor unde a avut loc simularea. „Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. Mai mult, rezultatele de la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Cu toate acestea, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite