Cărășenii, alături de refugiații din Ucraina. 5 tone de produse au fost donate într-o singură zi. Zeci de locuri de cazare sunt puse la dispoziția familiilor cu copii

 

Sute de cărășeni au răspuns apelurilor umanitare și s-au alăturat, încă din prima zi, campaniei „Ajutor pentru Ucraina”. Primele transporturi cu ajutoare pentru refugiații din țara vecină au plecat aseară din Reșița spre Sighetul Marmației. În satele din Caraș-Severin unde trăiește o importantă comunitate ucraineană au fost pregătite locații pentru cazarea refugiaților.  

 

Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) a organizat în Caraș-Severin două centre de colectare a ajutoarelor pentru femeile, copiii și bătrânii care fug din calea războiului. Centrele de colectare unde sunt așteptate donațiile (alimente, pături, saltele, saci de dormit, produse de igienă) sunt în Reșița – Biserica Ucraineană „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Bulevardul Muncii, nr. 5 și Caransebeș – sediul UUR Caraș-Severin, strada Baba Novac nr. 37. Centrele au fost deschise ieri, iar mobilizarea și solidaritatea cărășenilor au fost exemplare, fiind adunate, deja, aproximativ 5 tone de produse.

 

„Un prim transport cu donațiile strânse în centrele de colectare ale Uniunii Ucrainenilor din România, organizate la Reșița și Caransebeș, dar și de la cel gestionat de Radio România Reșița, au plecat, în această seară, spre Sighetul Marmației. Transportul celor circa 5 tone de alimente neperisabile, haine, pături și produse de igienă este asigurat, gratuit, de către SC Nadina SRL. Mulțumim, cu aceasta ocazie, tututor celor care au contribuit și continuă să o facă. Efortul și grija fiecăruia ne onorează”, transmite președintele UUR – Organizația Reșița, Daniel Basaraba.

 

Cei care doresc să ajute Ucraina pot face și donații în bani, în fondul „Pentru pacea în Ucraina și solidaritate cu poporul ucrainean” pe care Uniunea Ucrainenilor din România l-a deschis în vederea acordării de sprijin umanitar cetățenilor ucraineni din zonele afectate de conflict. Conturile, deschise la Banca Comercială, sector 1, București, sunt: COD IBAN: RO69RNCB0209006157870001 – RON și COD IBAN: RO42RNCB0209006157870002 – USD.

 

De asemenea, în comuna Copăcele, unde trăiește o importantă comunitate de ucraineni, sunt puse la dispoziția refugiaților locații unde pot fi găzduite 60 de persoane, datele exacte urmând să fie transmise Instituției Prefectului Caraș-Severin, Inspectoratului General pentru Imigrări și Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea direcționării la Copăcele a persoanelor care au nevoie de cazare. De solidaritate au dat dovadă si simplii cetățeni, pe rețelele de socializare fiind postate zeci de anunțuri ale unor cărășeni care își pun la dispoziție locuințele pentru refugiații din Ucraina.

 

Sursa foto: UUR – Organizația Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available