Catalog electronic în 12 unități de învățământ din Caraș-Severin

 

Ministerul Educației a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, lista unităților de învățământ care vor utiliza în anul școlar 2023 – 2024 catalogul electronic în locul celui clasic. La nivel național este vorba despre peste 1.150 de școli și licee.

 

Numărul unităților de învățământ care fac parte din Programul privind implementarea catalogului electronic în școli-pilot a crescut, în anul școlar care tocmai a început, de la 742 la 1.156 la nivelul întregii țări. Lista a fost aprobată prin ordin al ministrului Educației, în urma evaluării cererilor venite din partea unităților de învățământ.

 

În Caraș-Severin, catalogul clasic, pe suport de hârtie, este înlocuit de cel electronic în 12 unități de învățământ: opt din mediul urban și patru din mediul rural. Este vorba despre Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș, Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, Liceul Bănățean Oțelu Roșu, Școala Gimnazială Nr. 3 Oțelu Roșu, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița, Școala Gimnazială Constantin Daicoviciu, Școala Gimnazială Domașnea, Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” Glimboca și Școala Gimnazială „Romulus Fabian” Vărădia. În aceste școli-pilot, situația școlară, inclusiv rezultatele evaluării, se consemnează doar în catalogul electronic.

 

Potrivit ordinului, unitățile de învățământ asigură din bugetul propriu achiziționarea programelor și serviciilor de catalog electronic, fiind interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau reprezentanții legali ai acestora.

 

Sursa foto: catalogscolarelectronic.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available