Cătunul Dobraia din Munţii Cernei, pe lista exclusivistă a destinaţiilor de călătorie recomandate de publicaţia britanică The Guardian

 

The Guardian a publicat o listă a celor mai frumoase destinaţii turistice descoperite în 2021 de contributori ai publicaţiei britanice. Printre acestea se află şi unul dintre satele izolate din Munţii Cernei – Dobraia (comuna Cornereva) – un loc perfect pentru cei care doresc confort de 5 stele şi experienţe unice în mijlocul naturii.

 

Kate Eshelby, unul dintre contributorii publicaţiei britanice The Guardian, a ajuns în Banatul Montan, la Dobraia, în luna august, împreună cu soţul său şi doi copii, iar sălbăticia locurilor, campingul de lux din inima munţilor şi experienţele unice trăite aici – mulsul vacilor, mâncarea sută la sută bio, dormitul în livezi – au făcut-o să includă cătunul din Munţii Cernei printre locurile fabuloase ce trebuie văzute măcar o dată în viaţă.

 

 „Tabăra îndepărtată din Parcul Național Domogled – Valea Cernei (…) nu este ușor accesibilă: se află la șapte ore de mers cu mașina de la București, apoi urmează o drumeție abruptă de două ore (o pistă accidentată pentru care aveți nevoie de un vehicul de teren). Cu toate acestea, merită fiecare pas când vezi, în sfârșit, patru corturi albe (fiecare costă aproximativ 35 de lire sterline pe noapte). De acolo, poți privi munții nesfârșiţi. Toate mesele sunt gătite acasă de proprietari, familia Raduţă – fiecare ingredient este cultivat sau produs organic de ei. Am fost în august cu soțul meu și doi copii mici, cărora le plăcea să ajute să aducă vacile acasă de la păscut prin păduri, apoi să le mulgă cu mâna; și ne legănam în hamace sub pruni, făceam picnic în livezi și mergeam spre cătunele izolate înșirate printre vârfuri. Este atât de pastoral, încât mă așteptam ca zeul grec Pan să apară cu flautul său”, a scris Kate Eshelby în The Guardian.

 

Alături de Dobraia, pe lista celor mai frumoase destinaţii publicată de The Guardian se mai regăsesc: plajele din Sicilia; Parcul Natural Telašćica din Croaţia; cea mai lungă scară din lemn din lume, aflată în Norvegia; satele montane din Portugalia; cartierul Üsküdar din partea asiatică a Istanbulului sau Catalonia (nord-estul Spaniei).

 

Sursa foto: Facebook Glamping Camp Dobraia

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite