Cherestea confiscată de poliţiştii cărășeni

 

Poliţiştii din Caransebeş au depistat în trafic, ieri, 10 aprilie, două autocamioane înmatriculate în Harghita care transportau cherestea fără a deţine toate documentele necesare.

 

Cele două autocamioane încărcate cu cherestea şi conduse de doi bărbați de 32 și 43 de ani, din judeţul Harghita, au fost oprite în trafic pe Drumul Naţional 68, pe raza municipiului Caransebeş. La controlul efectuat cu sprijinul inginerilor silvici, poliţiştii au depistat o serie de nereguli şi încălcări ale legislaţiei în vigoare.

 

„S-a stabilit că în avizul de însoțire a materialului lemnos emis pentru unul dintre ansamblurile de vehicule era înscris un volum mai mic față de cantitatea transportată, diferența de 5,6 metri cubi de cherestea tivită care nu figura în documentul de însoțire fiind ridicată în vederea confiscării. De asemenea, din fotografiile încărcate în aplicația SUMAL 2.0 pentru cel de-al doilea ansamblu de vehicule nu se putea distinge toată încărcătura, între datele înscrise în avizul de însoțire emis pentru acesta și măsurătorile efectuate la fața locului existând neconcordanțe. Totodată, s-a constatat că transportatorii nu ar fi deținut documente de proveniență pentru unul dintre paleții de cherestea tivită, iar un alt palet figura în documente cu alte caracteristici decât cele stabilite faptic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Alina Boeru.

 

În urma constatării acestor nereguli, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproape 10 metri cubi de cherestea, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, ce au fost lăsați în custodie reprezentanților silvici, şi au aplicat patru amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available