„Cinste ție, copilărie!“ – Invitație la concurs pentru copiii din Banatul istoric

Ajunsă la cea de-a XIV-a ediție, manifestarea „Cinste ție, copilărie!“ se va desfășura, anul acesta, sub forma unui concurs de desene în creion sau acuarelă. La competiție pot participa cu lucrări copii din județele Caraș-Severin, Timiș și Arad, dar și din Serbia – Banatul de Nord, Banatul Central și Banatul de Sud.

 

Inițiată de Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin în urmă cu 14 ani, manifestarea „Cinste ție, copilărie!“, dedicată Zilei Internaționale a Copilului, va trece, anul acesta, hotarele țării. „Continuăm tradiția și anul acesta, organizând această manifestare de suflet prin care ne dorim să îi simțim mai aproape pe copiii noștri, prin aptitudinilor lor artistice demonstrate cu fiecare prilej. De data aceasta, însă, va fi o manifestare mult mai extinsă, una care să treacă de hotarele țării, implicând pentru aceasta întreg spațiul Banatului istoric”, a declarat președintele Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Erwin Josef Țigla.

 

Proiectul se va derula în România și în Serbia, sub forma unui concurs de desene în creion sau acuarelă, cu tema „Banatul meu drag”. Sunt invitați să participe copii cu vârste între 7 și 10 ani din județele Caraș-Severin, Timiș și Arad și din Banatul de Nord, Banatul Central și Banatul de Sud. „Un juriu format din câte un reprezentant al fiecărui partener va acorda premiile I, II și III la cele două categorii de vârstă alese, 7 – 8 ani și 9 – 10 ani. Juriul va delibera și va anunța premianții în data de 1 iunie 2021. Lucrările premiate vor fi publicate într-o broșură special editată cu acest prilej. De asemenea, ele vor fi postate pe rețelele de socializare ale partenerilor”, mai transmite Erwin Josef Țigla.

 

Desenele pentru concurs trebuie trimise prin poștă, pe adresa: Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, Bd. Revoluția din Decembrie nr. 22, 320086 Reșița, până cel târziu în data de 10 mai 2021.

 

Parteneri în  acest proiect sunt Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Comisia de Femei în cadrul Ligii Județene a Pensionarilor Caraș-Severin, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița  și Casa de Presă și Editură „Libertatea” din Panciova (Serbia).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite