Cod galben de vijelii în Banat. Și ninsori abundente la munte

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului pentru zone din Banat, Crişana şi local în Transilvania şi Maramureş, valabilă pe parcursul zilei de sâmbătă, 9 aprilie, şi o alta de ninsori însemnate cantitativ pentru zona de munte, valabilă de duminică până luni, 11 aprilie.

 

Potrivit meteorologilor, astăzi, 9 aprilie, până la ora 21.00, în zone din Banat, Crişana şi local în Transilvania şi Maramureş vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55-65 km/h şi pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice şi izolat grindină.

 

Totodată, de duminică, 10 aprilie, ora 3.00, până luni, 11 aprilie, ora 9.00, meteorologii prognozează că la munte va ninge, local însemnat cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea. În Transilvania, duminică dimineaţă vor fi precipitaţii mixte.

 

Pe fond de instabilitate atmosferică, vremea se răcește accentuat în toată ţară, de sâmbătă, ora 13.00, până marţi dimineața, mai transmite ANM.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite