Cod galben de viscol și ninsori însemnate cantitativ. Și temperaturi sub -15 grade în Caraș-Severin

 

Începând de astă-seară până duminică după-amiază va fi în vigoare o avertizare meteo Cod galben valabilă pentru mai multe zone din țară, inclusiv pentru o mare parte a județului Caraș-Severin. Fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte.

 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 18, va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80-90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30-40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

De duminică, 5 februarie, se mai arată în informarea meteorologică, vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice. Începând din noaptea de duminică spre luni, minimele vor coborî în multe zone ale județului Caraș-Severin sub -10 grade Celsius. Potrivit windy.com, la primele ore ale zilei de luni, 6 februarie, ar urma să se înregistreze, de exemplu, -19 grade la Șopotu Nou, -18 în Băile Herculane și Potoc, -17 în Bozovici și Cornereva, -14 la Caransebeș și Teregova, -13 la Oravița și Târnova, -12 în Reșița și Anina.

 

UPDATE: Iarna şi-a intrat în drepturi în Banatul Montan. Județul Caraș-Severin, sub COD GALBEN și PORTOCALIU

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available