UPDATE. Cod portocaliu de averse torențiale în Caraș-Severin

 

Meteorologii au emis astăzi, 31 mai, o avertizare cod portocaliu pentru sud-vestul țării, valabilă de la ora 12.00 până deseară la ora 20.00.

 

Codul portocaliu vizează județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.

 

Astfel, în Caraș-Severin sunt prognozate averse torențiale, local cantitățile de apă vor fi de 40-50 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

 

 

Sursă foto principal: Liviu Oană/Dronegasm. Reșița, 29 mai 2023

 

UPDATE – ora 12.50

 

Și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis astăzi o avertizare cod portocaliu, care vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

 

În Caraș-Severin, codul portocaliu este valabil de astăzi, 31 mai, ora 14.00, până în 1 iunie, ora 16.00, pe râurile din bazinul hidrografic Bârzava, respectiv până astăzi la ora 24.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş – bazin amonte S.H. Teregova şi afluenţii aferenţi sectorului aval Stația Hidrometrică Teregova, Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

 

„Avertizarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 31.05.2023 ora 16:00 – 31.05.2023 ora 22:00”, transmite INHGA.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available