Cod portocaliu de caniculă în Caraș-Severin

 

Temperaturile vor atinge 38-40 de grade în următoarele trei zile, în Caraș-Severin, județ care se va afla de mâine sub cod portocaliu de caniculă.

 

Disconfortul termic va fi tot mai pronunțat în această săptămână, pe fondul valului de căldură resimțit în sudul și sud-vestul țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod portocaliu de caniculă, valabil pentru perioada 29-31 iulie. Astfel, de joi până sâmbătă, potrivit ANM, „în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade”.

 

Elena Mateescu, director ANM, a declarat la Digi24 că aceasta este cea mai călduroasă perioadă din anul în curs, cu maxime de până la 39-40 de grade și cu întindere pe aproape tot teritoriul țării. Meteorologul a mai precizat că vremea va rămâne călduroasă și la începutul lunii august, cu temperaturi de 37-38 de grade Celsius.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite