Coduri portocalii de caniculă și furtuni în Caraș-Severin

 

Meteorologii au emis astăzi avertizări de coduri portocalii de vreme extremă, trei județe din țară – Caraș-Severin, Timiș și Arad – fiind vizate atât de caniculă, cât și de ploi torențiale și furtuni.

 

De astăzi de la ora 12, până la ora 20, este în vigoare un Cod portocaliu de caniculă în cinci județe din vestul și nord-vestul țării: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile maxime se vor apropia de recordurile absolute ale datei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade”.

 

O a doua alertă de Cod portocaliu, valabilă de azi de la ora 14 până mâine, 6 iulie, ora 10, are în vedere județele: Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova. „În după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și pe arii restrânse 50…60 l/mp.”, transmite ANM.

 

Surse: foto – digi24.ro; hărți – meteoromania.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available