Concertul IPR Simfonic va fi transmis live online de Primăria Reșița! Biletele s-au rezervat ca pâinea caldă

Evenimentul organizat de Primăria Reșița în Centrul Civic va putea fi vizionat și în mediul online. Decizia vine ca urmare a limitării locurilor la concert, în condițiile restricțiilor generate de pandemia COVID-19.

Peste 25 de artiști bănățeni au creat în doar două luni IPR Simfonic, un proiect muzical în premieră în România, în care trupa timișoreană de rock alternativ Implant pentru Refuz (IPR) întâlnește orchestra camerală independentă Tymes Orchestra, într-un eveniment ce sărbătorește finalizarea lucrărilor de modernizare din centrul orașului Reșița.

În urma cererii mari, concertul IPR Simfonic va putea fi vizionat live, pe Facebook. Locurile disponibile în Centrul Civic din Reșița s-au epuizat în scurt timp de la anunțarea concertului de pe 12 septembrie, iar, în urma cererii mari din partea publicului, evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Primăriei din Reșița și astfel va putea fi urmărit de pasionații de muzică de oriunde s-ar afla. Transmisia se va face doar pe durata concertului, clipul nu va fi disponibil ulterior pentru vizionare.

Un demers caritabil pentru prima clinică de recuperare oncologică din țară

IPR Simfonic, pe lângă ineditul conceptului și prilejul de sărbătoare, își propune să ofere spectatorilor și ocazia de a fi solidari cu prima clinică de recuperare oncologică din România, Clinica Nera, și să participe la strângerea de fonduri necesare pentru finalizarea unuia dintre cele mai necesare proiecte de sănătate din zonă.

În cadrul evenimentului va fi amplasată o urnă pentru donații, iar publicul prezent este încurajat să participe cu orice sumă la campania de strângere de fonduri. Spectatorii care nu sunt prezenți la eveniment pot susține Clinica Nera donând online.

Rock alternativ și muzică de cameră

IPR Simfonic îi reunește pe Implant pentru Refuz, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din țară, Tymes Orchestra – orchestră camerală al cărei dirijor va fi Radu Zaharia, compusă din 21 de muzicieni timișoreni cu experiență în activitatea concertistică, dar și elevi și studenți ce au oportunitatea de a concerta alături de profesioniști, pe Gabriel Almași (aranjor), doctor în muzică (Teoria instrumentelor electronice) și profesor în cadrul Facultății de Muzică și Teatru al Universității de Vest, și alți invitați ai trupei.

Echipa proiectului va desfășura repetițiile generale între 9 și 11 septembrie, la spațiul Faber.community din Timișoara.

Implant pentru Refuz

IPR e una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din țară și a luat naștere în anul 1995, în urma întâlnirii mai multor timișoreni la mare, în Costinești. Artiștii Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitară şi voce, Răzvan „Meshu” Nicov – chitară, Alexandru Hera – tobe și Ştefan „Pişta” Czifrak – chitară bass au împreună 8 albume la activ, iar pe cel mai recent dintre acestea, Subradar, lansat în 2019, au avut colaborări cu diverși muzicieni români, generând piese difuzate la cele mai mari radiouri din țară.

În 2020 urmau să sărbătorească 25 de ani de activitate intensă, însă, în urma planurilor anulate în contextul pandemiei, a luat naștere proiectul IPR Simfonic.

Tymes Orchestra

Cel mai recent proiect lansat de Asociația Tribul Artistic adună pe aceeași scenă 21 de muzicieni timișoreni, devenind orchestra camerală ce poziționează orașul sub nota armoniei.

Tymes Orchestra adună, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, muzicieni cu experiență din cadrul orchestrelor deja cunoscute în urbea de pe Bega, precum orchestra Operei Naționale Române din Timișoara și Filarmonica „Banatul”. Acestora li se alătură elevi și studenți, aceștia având astfel oportunitatea de a concerta alături de o orchestră de coarde în fața publicului meloman.

Locurile la eveniment sunt rezervate integral, iar purtarea măștii este obligatorie pe durata întregului eveniment.

IPR Simfonic este un eveniment organizat de Primăria Reșița și produs de BMagency.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Radio România Cultural, Infomusic, Zile și Nopți, Observator Cultural, Liternet, Iqads, Un site de muzică, Smark.

Sursă foto: Dana Moica

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite